Շոգեխաշած կաղամբ. Լավագույն դիետիկ ուտեստը

Շոգեխաշած կաղամբ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շոգեխաշած կաղամբ. Լավագույն դիետիկ ուտեստը

Շատերի համար դիետան երազանք է մնում: Առավոտյան շտապում ենք նախաճաշել, ցերեկը՝ որևէ նախուտեստ, իսկ ընթրիքին ուտում ենք հագեցնող կերակուրներ: Իհարկե, հիմա մենք հոգնած ենք, լիարժեք տնային կերակուր ենք վայելում, ոչ մի տեղ շտապելու կարիք չկա: Արդյունքում, ուտելուց հետո մենք կարող ենք միայն սողալ դեպի բազմոցը և հանգստանալ:

Քանի դեռ շոգեխաշած կաղամբի բաղադրատոմսը չկար իմ զինանոցում, ես կրկնում էի այս սխալը: Հիմա, ես վստահ պատրաստում եմ այս կողմնակի ուտեստը հիմնական ծանր ու յուղալի կերակուրների հետ: Կարող եք ուտել մեծ բաժին, բայց ծանրություն չեք զգա: Բացի այդ, ուտեստը աներևակայելի առողջարար է բանջարեղենի բազմազանության պատճառով: Իսկ որքան գեղեցիկ է պայծառ կողմնակի ճաշատեսակը նայում սեղանին, անպայման փորձեք:

Շոգեխաշած կաղամբ

Շոգեխաշած կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ճակնդեղ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Գինու քացախ 1 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
  • Սոխ 2 հատ
  • Սպիտակ կաղամբ 0.5 հատ
  • Ջուր 100 մլ
  • Խնձոր 1 հատ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Մեխակ՝ ըստ ճաշակի

Շոգեխաշած կաղամբ

Շոգեխաշած կաղամբ

Շոգեխաշած կաղամբ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել ճակնդեղը բարակ ձողիկներով և լցնել դրանք նախապես յուղով տաքացրած տապակի մեջ: Ավելացնել գինու քացախ, խառնել, տապակել 10 րոպե:
  2. Այդ ընթացքում, կտրել գազարը նույն կերպ՝ բարակ ձողիկներով և ավելացնել տապակի մեջ եփվող ճակնդեղին, խառնել:
  3. Կտրել սոխը կես օղակներով և ավելացնել բանջարեղենին, տապակել ևս 10 րոպե:
  4. Համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել մեխակ, խառնել և շոգեխաշել միջին կրակի վրա 20 րոպե:
  5. Կաղամբը մանրացնել, ձեռքերով թեթև տրորել և ավելացնել տապակի մեջ: Ջուր ավելացնել, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել ևս 10 րոպե:
  6. Մաքրել կանաչ խնձորը, քերել այն խոշոր քերիչով և ավելացնել բանջարեղենին: Շոգեխաշել ևս 20 րոպե, կափարիչով ծածկված: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել և անհրաժեշտության դեպքում ջուր ավելացնել:

Շոգեխաշած կաղամբ

Շոգեխաշած կաղամբ

Շոգեխաշած կաղամբ

Այս ուտեստը հիանալի ընտրություն է ծոմ պահող, կամ նիհարել ցանկացող մարդկանց համար: Հիմնական և ավելի հագեցնող կերակուր ստանալու համար կարող եք ավելացնել լոբի: Ի դեպ, շոգեխաշած բանջարեղենը կարելի է մատուցել և՛ սառը, և՛ տաք:

Շոգեխաշած կաղամբը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Նոր բաղադրիչով վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք