Շոգեխաշած կաղամբ. Լավագույն դիետիկ ուտեստը
Շատերի համար դիետան երազանք է մնում: Առավոտյան շտապում ենք նախաճաշել, ցերեկը՝ որևէ նախուտեստ, իսկ ընթրիքին ուտում ենք հագեցնող կերակուրներ: Իհարկե, հիմա մենք հոգնած ենք, լիարժեք տնային կերակուր ենք վայելում, ոչ մի տեղ շտապելու կարիք չկա: Արդյունքում, ուտելուց հետո մենք կարող ենք միայն սողալ դեպի բազմոցը և հանգստանալ:
Քանի դեռ շոգեխաշած կաղամբի բաղադրատոմսը չկար իմ զինանոցում, ես կրկնում էի այս սխալը: Հիմա, ես վստահ պատրաստում եմ այս կողմնակի ուտեստը հիմնական ծանր ու յուղալի կերակուրների հետ: Կարող եք ուտել մեծ բաժին, բայց ծանրություն չեք զգա: Բացի այդ, ուտեստը աներևակայելի առողջարար է բանջարեղենի բազմազանության պատճառով: Իսկ որքան գեղեցիկ է պայծառ կողմնակի ճաշատեսակը նայում սեղանին, անպայման փորձեք:
Շոգեխաշած կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Գինու քացախ 1 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
- Սոխ 2 հատ
- Սպիտակ կաղամբ 0.5 հատ
- Ջուր 100 մլ
- Խնձոր 1 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Մեխակ՝ ըստ ճաշակի
Շոգեխաշած կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել ճակնդեղը բարակ ձողիկներով և լցնել դրանք նախապես յուղով տաքացրած տապակի մեջ: Ավելացնել գինու քացախ, խառնել, տապակել 10 րոպե:
- Այդ ընթացքում, կտրել գազարը նույն կերպ՝ բարակ ձողիկներով և ավելացնել տապակի մեջ եփվող ճակնդեղին, խառնել:
- Կտրել սոխը կես օղակներով և ավելացնել բանջարեղենին, տապակել ևս 10 րոպե:
- Համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել մեխակ, խառնել և շոգեխաշել միջին կրակի վրա 20 րոպե:
- Կաղամբը մանրացնել, ձեռքերով թեթև տրորել և ավելացնել տապակի մեջ: Ջուր ավելացնել, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել ևս 10 րոպե:
- Մաքրել կանաչ խնձորը, քերել այն խոշոր քերիչով և ավելացնել բանջարեղենին: Շոգեխաշել ևս 20 րոպե, կափարիչով ծածկված: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել և անհրաժեշտության դեպքում ջուր ավելացնել:
Այս ուտեստը հիանալի ընտրություն է ծոմ պահող, կամ նիհարել ցանկացող մարդկանց համար: Հիմնական և ավելի հագեցնող կերակուր ստանալու համար կարող եք ավելացնել լոբի: Ի դեպ, շոգեխաշած բանջարեղենը կարելի է մատուցել և՛ սառը, և՛ տաք:
Շոգեխաշած կաղամբը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով վինեգրետ