Շոգեխաշած կանաչ լոբի. Ամառային թեթև համ
Ամառվա եղանակի հաճելի կողմերից է, որ կարող ենք վայելել տարատեսակ մրգեր և բանջարեղեններ: Կարող ենք արագ պատրաստել տարբեր թեթև խորտիկներ, հատկապես, երբ տան մոտ մի քանի մարգ կա:
Ես կանաչիների և բանջարեղենի երկրպագու եմ, ուստի պատրաստ եմ դրանք ուտել ցանկացած ձևով: Եվ ես միշտ փնտրում եմ նոր հետաքրքիր բաղադրատոմսեր: Շոգեխաշած կանաչ լոբու բաղադրատոմսն ինձ գրավեց, քանի որ այդպես կարելի էլի է եփել տարվա ցանկացած պահի:
Բանջարեղենով հյութալի այս ուտեստը հեշտությամբ փոխարինում է լիարժեք կերակուրը: Եվ ընդամենը պետք է պատրաստել բաղադրիչները և լցնել կաթսայի մեջ: Լոբին հարմար է վերցնել ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված: Դուք կարող եք ավելացնել որոշ կանաչիներ համեմելու համար: Դրանք հետագայում կբացահայտեն համը:
Շոգեխաշած կանաչ լոբի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կանաչ լոբի 1 կգ
- Սոխ 3 հատ
- Լոլիկ 5 հատ
- Կիտրոն 1 հատ
- Ձիթապտղի յուղ 125 մլ
- Ջուր 250 մլ
- Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
- Սխտոր 4 պճեղ
Շոգեխաշած կանաչ լոբի. Պատրաստման եղանակը
- Լոբին լվանալ և եզրերը կտրել, դրանից հետո պատիճները կտրել կտորներով:
- Մաքրել միջին լոլիկը, ձեռքերով թեթև տրորել այն: Կտրել փոքր սոխերը և լոլիկը քառորդ օղակներով:
- Խորը կաթսայի մեջ շերտերով դասավորեք սոխը, լոլիկը և լոբին, հերթագայելով:
- Ավելացնել կիտրոնի հյութ, շաքար, աղ, պղպեղ և կտրտած սխտոր:
- Բանջարեղենի վրա լցնել յուղ, ջուր և կեղևահան լինելուց քամված լոլիկի հյութ, այնուհետև ծածկել յուղաթղթով և վերևից՝ կափարիչով: Շոգեխաշելու բանջարեղենը կրակի վրա դնել:
- Եփել բանջարեղենը միջին կրակի վրա մինչև փափկի (մոտ 20 րոպե): Հեռացնել յուղաթուղթը և մատուցել ուտեստը:
Շոգեխաշած բանջարեղենը հիանալի լրացում է մսի համար: Ճաշատեսակը դուր կգա նաև վեգաններին: Լոբու շնորհիվ այն սննդարար է և շատ հագեցնող: Ամռան համար ՝ իսկական գտածո:
Շոգեխաշած կանաչ լոբին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լոբով աղցան