Շոգեխաշած ճակնդեղը թթվասերով. Սա կարող է լինել ինչպես հիանալի կողմնակի ուտեստ մսով ուտեստների, այնպես էլ թեթև խորտիկ:
Ճակնդեղը իմ սիրած բանջարեղեններից մեկն է: Ես այն պարբերաբար օգտագործում եմ բորշչ, սալորաչրով և ընկույզով աղցան պատրաստելու կամ ուղղակի թխելու համար: Պետք է խոստովանեմ, որ այս բանջարեղենով երբևէ պատրաստված ամենահամեղ բանը ճակնդեղի հումուսն է: Բայց թթվասերի մեջ շոգեխաշած ճակնդեղը պատվավոր երկրորդ տեղն է գրավում:
Թթվասերի մեջ շոգեխաշած ճակնդեղն առանձնանում է պատրաստման առավելագույն հեշտությամբ և բաղադրիչների մատչելիությամբ: Ուտեստը, ստացվում է, շատ նուրբ ու հյութալի: Թթվասերը նրան տալիս է հաճելի սերուցքային համ և հիանալի բույր: Եթե նախընտրում եք ավելի համեղ ուտեստներ, այս բաղադրատոմսին կարող եք վստահ ավելացնել նուրբ մանրացված սխտոր: Փորձեք, համեղ է:
Շոգեխաշած ճակնդեղը թթվասերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ճակնդեղ 2 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Թթվասեր 5 ճաշի գդալ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Շոգեխաշած ճակնդեղը թթվասերով. Պատրաստման եղանակը
_Ճակնդեղը եփել աղած եռացող ջրի մեջ, մինչև որ փափկի: Երբ սառը լինի, մաքրել կեղևը:
_Մնացած բանջարեղենները մաքրել կեղևից և կտրել խորանարդիկներով:
_Մի փոքր տապակել սոխը և գազարը թավայի մեջ արևածաղկի ձեթով, մինչև որ թույլ կարմրեն, երբեմն խառնելով:
_Այդ ընթացքում ճակնդեղը կտրել միջին խորանարդներով: Ավելացնել թավայի մեջ և խառնել:
_Վերջում ավելացնել թթվասերը, աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի: Լավ խառնել և շոգեխաշել թույլ կրակի վրա, կափարիչով ծածկված 10 րոպե:
Թթվասերի մեջ շոգեխաշած ճակնդեղը պատրաստ է: Քանի որ ճակնդեղի խաշելը երկար ժամանակ է պահանջում, կարող եք այն նախապես խաշել և պահել սառնարանում, հետո օգտագործել: Այդ դեպքում, այս համեղ և առողջ կողմնակի ուտեստը պատրաստելու համար ձեզանից կպահանջվի ընդամենը մի քանի րոպե:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Թարմ աղցան ճակնդեղով և կաղամբով