Շոգեխաշած տավարի միս պատրաստելու համար մեծ խոհարարական հմտություններ պետք չեն:
Սոխի սոուսով շոգեխաշած տավարի միսը պարզապես զարմանալի է և հիանալի համադրվում է տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ:
Փափուկ և հյութալի, բերանում հալվող միսն ախորժելի է ու բուրավետ։
Շոգեխաշած տավարի միս. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
— տավարի միս 500 գ
— սոխ 500 գ
— սխտոր, աղ և պղպեղ, համեմունքներ ըստ ճաշակի
— դափնու տերև
— 2 մեծ գլուխ սոխ
— սխտորը կես գլուխ
— Օգտագործեք այն համեմունքները, որոնք սովորաբար օգտագործում եք միս պատրաստելու համար:
Շոգեխաշած տավարի միս. Պատրաստման եղանակը
_ Միսը լվանալ ու 30 րոպե թողնել սառը ջրի մեջ, որ արյունը քամվի։
_ Այնուհետև ջուրը քամել, լվանալ միսը:
_ Այժմ միսը լցնել եռման ջրի մեջ և թողնել 20 րոպե։ Ջուրը քամել:
_ Սոխը կտրատել խորանարդիկներով կամ կես օղակներով և տապակել բուսայուղի մեջ։
_ Երբ սոխն արդեն կիսաթափանցիկ է, միսը փռել վրան, թեթև աղ անել։ Տապակել այնքան, մինչև ջուրը գոլորշիանա, և միսը սկսի մի փոքր կպչել տապակին։
_ Լցնել տաք ջուր, որպեսզի միսը մի փոքր ծածկի, ավելացնել աղ, պղպեղ, դափնու տերև, համեմունքներ, սխտոր և կաթսան կափարիչով փակել։
_ Եփել 20 րոպե, հանել կափարիչը և եփել ևս 20 րոպե։
Պատրաստի ուտեստը մատուցելիս վրան ցանել մանր կտրատած թարմ կանաչիներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լանգետ տավարի մսով