Ոզնիներ լոլիկի սոուսով. Իրականում սրանք մսով կոլոլակներ են որոնց բրինձ է ավելացվում:
Ամեն հանճարեղ երևույթի նման, այս ուտեստը պատրաստվում է հնարավորինս պարզ եղանակով: Իհարկե, այս բաղադրատոմսը ձեզ համար իսկական փրկություն կդառնա, երբ ժամանակը քիչ է, իսկ սեղանը դատարկ է: Դրա ամենամեծ առավելությունն այն է, որ բրինձը նախապես եփելու կարիք չկա:
Այսպիսով, ձեզ բառացիորեն պետք է մի քանի րոպե մթերքները պատրաստելու և դրանք շոգեխաշելու ուղարկելու համար:
Այս ուտեստի համար պետք է վերցնել բասմատի բրինձ: Իր փափկության, նրբության և երկարության շնորհիվ լոլիկի սոուսի մեջ եփվող ոզնիները կունենան ցանկալի կառուցվածք: Այս բաղադրատոմսով ուտեստը պետք է վառարանի վրա եփել, բայց կարելի է նաև եփել ջեռոցում:
Ոզնիներ լոլիկի սոուսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած թռչնամիս 500 գ
_Մաղադանոս 30 գ
_Հաց 70 գ
_Կաթ 100 մլ
_Ձու 1 հատ
_Բրինձ 120 գ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Սոխ 150 գ
_Լոլիկ 3 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 150 գ
_Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_Պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
Ոզնիներ լոլիկի սոուսով. Պատրաստման եղանակը
_Լվացված բրնձին վրա եռացրած ջուր լցնել և մի կողմ դնել:
_Աղացած միսը լցնել ամանի մեջ: Դրան ավելացնել մեկ ձու, կտրատած մաղադանոս և համեմունքների կեսը:
_Մանրակրկիտ խառնել:
_Հացը կտրել խորանարդներով, ծածկել տաք կաթով և մի փոքր թողնել, որ ուռչի: Դրանից հետո ավելացնել այն աղացած մսին:
_Սոխը մանր կտրատել, իսկ բուլղարական պղպեղը խորանարդներով մանրացնել:
_Սոխը տաք թավայի մեջ տապակել արևածաղկի ձեթով մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
_Դրանից հետո ավելացնել պղպեղը և շարունակել եփել ևս մի քանի րոպե:
_Մաքրել լոլիկը ցանկացած հարմար եղանակով: Քերել լոլիկը և զանգվածը ավելացնել տապակի մեջ պատրաստվող բանջարեղենին:
_Համեմել մնացած համեմունքներով և լավ խառնել: Եփել ևս 5 րոպե միջինբկրակի վրա:
_Թաց ձեռքերով ձևավորել աղացած մսով ոզնիները և թաթախել բրնձի մեջ:
_Տեղադրել դրանք լոլիկի սոուսի վրա և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա, մինչև բրինձը եփվի՝ մոտ 30 րոպե:
Մատուցեք լոլիկի սոուսի մեջ եփված նուրբ, անուշաբույր Ոզնիներ լոլիկի սոուսով բանջարեղենով և թարմ կանաչիներով՝ հաճելի ընթրիքի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ