Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Փքուն, շատ հյութեղ, հարուստ համով: Այս բաղադրատոմսով ստացվում է այնպես, ինչպես ավանդական չեբուրեկանոցներում են պատրաստում:
Այս համը ոչ մի այլ բանի հետ չեք շփոթի: Ստացվում է աներևակայելի համեղ ու հագեցնող կարկանդակ:
Содержание
Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմոր
- Ջուր 300 մլ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Հալված կարագ 70 գ
- Ալյուր 500 գ
Լցոն
- Աղացած միս 500 գ
- Սոխ 3 հատ
- Ջուր 100 մլ
- Կումին
- Չաման
- Աղ
- Սև պղպեղ
- Բուսական յուղ՝ տապակելու համար
Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Պատրաստման եղանակը
- Վերցնել տաք ջուր, դրա մեջ մի թեյի գդալ աղ լուծել: Ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել աղ լուծած ջուրը, լցնել հալված կարագը:
- Ձեռքով խմոր հունցել, ապա ծածկել ամանը և թող այն կափարիչի տակ մնա 10 րոպե: Դրանից հետո հանել և նորից լավ հունցում:
- Այժմ անցնենք լցոնի պատրաստմանը: Դրա համար սոխը փոքր կտորներով կտրատել, լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել:
- Հիմա վերցնել աղացած միսը, խառնել սոխի հետ, ավելացնել ջուր, չաման, սև պղպեղ, աղ: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Պատրաստ խմորը բաժանել հավասար մասերի, յուրաքանչյուր մասը բացել բլիթի նման, լցնել լցոնը մի կեսի վրա, վերևից ծածկել խմորի մյուս կեսով և զիգզագ դանակով կտրել խմորի եզրերը:
- Առատ կերպով բուսական յուղ լցնել թավայի մեջ, դնել վառարանի վրա, լավ տաքացնել և դրա մեջ տապակել չեբուրեկները մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Չեբուրեկները պատրաստ են: Խրթխրթան, պայծառ և շատ հյութալի համեղ կարկանդակներ են ստացվում, քանի որ խմորը լավ է համակցվում լցոնման հետ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Փքուն ալադիների պատրաստումը