Չեբուրեկ կարտոֆիլով և պանրով. Բազմազանության համար կարող եք պատրաստել այս տարբերակը
Բուրավետ, անուշաբույր, փխրուն կարկանդակը շատերն են սիրում: Եվ եթե ուզում եք պարզ, բայց համեղ սնունդ, մի վազեք շուկա, այլ տանը պատրաստեք հյութալի կարկանդակը՝ օգտագործելով այն բաղադրիչները, որոնց թարմ ու բնական լինելում համոզված եք:
Այսօր մենք կպատրաստենք կարտոֆիլի պյուրեով, պանրով և կանաչիներով լցոնված, հարմար ուտեստ: Ամեն ինչ դասական է. Կարմիր, փուչիկներով կեղևը, փափուկ միջուկը և բույրը, որը ձեզ կհմայի:
Содержание
Չեբուրեկ կարտոֆիլով և պանրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 110 գ
- Կարտոֆիլ 9 հատ
- Կեֆիր 300 գ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Ցորենի ալյուր 850 գ
- Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Սամիթ 1 փունջ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Չեբուրեկ կարտոֆիլով և պանրով. Պատրաստման եղանակը
- Կեֆիրը խառնել փափկեցրած կարագի, ձվի և կես տուփ թթվասերի հետ:
- Մանրակրկիտ խառնել, ավելացնել կես թեյի գդալ աղ:
- Սկսեք փոքր մասերով մաղած ալյուր ավելացնել: Պատրաստի խմորը լավ հունցել և 30 րոպե թողնել սրբիչի տակ, որպեսզի «հանգստանա»:
- Լվանալ կարտոֆիլը, հեռացնել կեղևը և եփել մինչև փափկի: Տրորել կարտոֆիլը պյուրեի նման, ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները:
- Պանիրը մանր քերել, սամիթը մանր կտրատել և ավելացնել խյուսին:
- Դնել մի փոքր կտոր կարագ` մոտ 10 գրամ: Աղ անել, ավելացնել աղացած սև պղպեղ և լավ խառնել:
- Խմորը բաժանել 6-7 հավասար մասերի և բացել բլիթներ մոտ 10-15 սմ տրամագծով:
- Դնել միջուկը կարկանդակի կեսի վրա, վերևից խմորով ծածկել, կիսով չափ ծալել, մատներով սեղմել և պատառաքաղով ձևավորել:
- Նույնը կրկնել մնացած բլիթների հետ:
- Տաք թավայի մեջ բուսայուղով տապակել չեբուրեկները երկու կողմերից:
- Երբ կեղևը ոսկեգույն և խրթխրթան դառնա, հանել եփած կարկանդակները և դնել դրանք թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը հեռացվի:
Դուք այս բաղադրատոմսով կկարողանաք պատրաստել առանց դժվարության, նույնիսկ եթե առաջին անգամ եք փորձում:
Չեբուրեկը կարտոֆիլով և պանրով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով կարկանդակ