Այս անգամ մենք կառաջարկենք Պահքի բորշչ պատրաստել:
Սովորաբար հարուստ և հագեցնող բորշչ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են բոլոր սովորական բաղադրիչները և միս: Այս դեպքում լոբու շնորհիվ ուտեստը հագեցնող է և սննդարար:
Մեր առաջարկած կարմիր գեղեցկուհին ուղղակի ապացույց է, որ պասային սնունդը կարող է աներևակայելի համեղ լինել:
Պահքի բորշչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բազուկ 360 գ
_Գազար 150 գ
_Կարտոֆիլ 390 գ
_Սպիտակ կաղամբ 360 գ
_Սոխ 150 գ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Շաքար 50 գ
_Քացախ 1 ճաշի գդալ
_Ջուր 4 լ
_Պահածոյացված լոբի 800 գ
_Տոմատի մածուկ 100 գ
_Աղ 20 գ
_Սև պղպեղ 10 հատ
_Դափնու տերևներ 6 հատ
_Արևածաղկի ձեթ
Պահքի բորշչ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել բանջարեղենը, կտրել ճակնդեղը և գազարը ձողիկներով, կարտոֆիլը կտրել խորանարդներով, իսկ սոխը՝ կես օղակնելով: Կտրատել կաղամբը:
_Տապակել գազարը և սոխը, ճզմել սխտորը դրա մեջ: Տապակել ճակնդեղն առանձին՝ ավելացնելով շաքարավազ և քացախ:
_Երբ քացախը գոլորշիանա, մի քիչ ջուր լցնել և եփեք այնքան ժամանակ, մինչև եռա, եփել ևս 10 րոպե:
_Ջուրը եռացնել մեծ կաթսայի մեջ, ավելացնել կաղամբը: Եփել մինչև կիսաեփ լինի, ապա ավելացնել կարտոֆիլը:
_Երբ կարտոֆիլը փափկի է, ավելացնել տապակած բանջարեղենները, համեմել աղով և պղպեղով և ավելացրեք դափնու տերև:
_Եփել ապուրը ևս մի քանի րոպե ցածր կրակի վրա:
Մատուցելուց առաջ թողեք, որ ապուրը մի փոքր թրմվի: Մատուցել կանաչիներով և պասային հացով:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր