Պանրով ապուր հավի մսով. Աննկարագրելի համեղ ու նուրբ կերակուր
Մի ափսե տաք տնական ապուրը երբեմն հենց այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է լիովին երջանիկ լինելու համար: Սովորաբար որպես առաջին կերակուրի այլընտրանքը կրեմ ապուրը կամ սերուցքային ապուրն է:
Ապուր պյուրեն պատրաստվում է մսի կամ բանջարեղենի արգանակի հիման վրա: Այն ունի զգալի թանձրություն՝ շնորհիվ օսլա պարունակող լոբազգիների և բանջարեղենի: Այս ապուրը թույլ է տալիս ավելացնել բաղադրիչների լայն տեսականի:
Մինչդեռ սերուցքային ապուրը բարդ ուտեստ է: Այն եփում են ոչ թե արգանակով, այլ բեշամելի սոուսի թեթև տարբերակով: Այս ապուրին թանձրություն է ավելացնում սերուցքը: Կրեմով ապուր պատրաստելիս զգույշ եղեք բաղադրիչների ընտրության հարցում. Տեղին կլինի այստեղ ավելացնել միայն թեթև բանջարեղեն, թռչնամիս կամ ոչ յուղոտ ձուկ:
Բայց ապուրի երկու տեսակներն էլ ունեն մեկ կարևոր ընդհանրություն. Դրանք խելահեղ համեղ են: Այսօր մենք պատրաստելու ենք պանրի խյուսով հավով ապուր:
Պանրով ապուր հավի մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 500 գ
- Հալած պանիր 500 գ
- Կարտոֆիլ 400 գր
- Սոխ 3 հատ
- Գազար 1 հատ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պանրով ապուր հավի մսով. Պատրաստման եղանակը
- Հավի կրծքամիսը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա դրեք: Երբ արգանակը սկսի եռալ, իջեցնել կրակը, ավելացրեք մի թեյի գդալ աղ, դափնու տերև և պղպեղ:
- Եփել ևս 20 րոպե, մինչև միսը եփվի, ապա հանել և մանրացնել սառչելուց հետո:
- Արգանակն առայժմ մի կողմ դնել և պատրաստել բանջարեղենը:
- Մաքրել կարտոֆիլը, կտրել խորանարդիկներով: Սոխը մանր կտրատել և քերել գազարը:
- Այժմ վերադառնում ենք արգանակին: Այն դարձյալ կրակի վրա դնել: Երբ հեղուկը եռա, կարտոֆիլը լցնել մեջը:
- Այդ ընթացքում սոխը և գազարը լցնել նախապես տաքացրած յուղով տապակի մեջ: Համեմել աղով, պղպեղով և տապակել միջին կրակի վրա, մինչև ոսկեգույն դառնա:
- Արգանակին ավելացնել սոխեռածը, մանրացված միսը: Եփել 5-7 րոպե, ապա ցանել քերած պանիրը:
Մի քանի րոպե անց պանրով ապուրը պատրաստ է:
Հաճելի միասեռ զանգված ստացվելու համար ապուրը կարող եք հարել կաթսայի մեջ ընկղմվող բլենդերով: Մատուցել այս ապուրը չորահացերով և կանաչիներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով կրեմ ապուր