Պանրով բլիթներ. Խմորիչով խմորով համեղ ուտեստ:
Այս ուտեստը շատ տարածված է եվրոպական մի շարք երկրներում: Սրանք համեղ կարկանդակներ են, որոնց խմորը հունցվում է ջրով: Նրանք կարող են լինել տարբեր լցոնումներով: Ինձ շատ է դուր եկել պանրով տարբերակը:
Բաղադրատոմսը գտա մայրիկիս հին խոհարարական գրքում: Ինձ անհրաժեշտ ամեն ինչ սառնարանում կար, ուստի սկսեցի խմոր հունցել: Լցոնի համար խառնեցի երկու տեսակի պանիր` կոշտ և հալված: Դա բավականին լավ համ է տալիս: Փափուկ խմորն ու հյութալի միջուկն այս բլիթները դարձնում են սեղանի վրա ողջունելի ուտեստ:
Պանրով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ջուր 150 մլ
- Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
- Խմորիչ 3.5 գ
- Արևածաղկի ձեթ 6 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 275 գ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Սամիթ 0,5 փունջ
- Ձու 1 հատ
- Աղ 1 թեյի գդալ
Պանրով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը մաղել: 100 գ խառնել խմորիչի հետ, մնացածը` աղի հետ: Շաքարը լուծել տաք ջրի մեջ և ավելացնել խմորիչով խառնուրդը և 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ:
- Փոքր բաժիններով ավելացնել մնացած ալյուրը և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչի ձեռքերին: Յուղել ամանը 1 ճաշի գդալ յուղով, խմորը դնել մեջը, փայլաթիթեղով ծածկել և խմորը թողնել 2,5 անգամ մեծանա:
- Պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնել: Կտրտել սամիթը, մի փոքր տրորել այն մի պտղունց աղով, մինչև հյութը դուրս գա և ավելացնել պանիրին: Ավելացնել ձուն, աղ անել և խառնել:
- Խմորը հունցել և բաժանել 4 մասի: Ալյուրը ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա և յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել 15 սմ տրամագծով բլիթ: Դնել միջուկը մի կեսի վրա:
- Ծածկել միջուկը խմորի մյուս կեսով և ամրացնել եզրերն իրար, ապա սեղմել պատառաքաղի ատամներով: Ծածկել սրբիչով և թող մնա 20 րոպե:
- Տաքացնել արևածաղկի ձեթը թավայի մեջ և տապակել բլիթները ցածր կրակի վրա,փակ կափարիչի տակ, մոտ 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմում: Պատրաստի բլիթները դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Այս կարկանդակները լավ են բոլոր առիթների համար: Սա հագեցնող նախաճաշ է, արագ խորտիկ աշխատավայրում և դպրոցում, կարող է հացի համեղ փոխարինող լինել:
Սրանց համար սխտորով թթվասերի սոուս եմ պատրաստում, մեզ դա շատ է դուր գալիս: Հուսով եմ` ձեզ նույնպես դուր կգա:
Պանրով բլիթները պատրաստ են
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ թխվածքաբլիթներ նախաճաշի համար