Անպայման պատրաստեք Պանրով բուլկիներ ըստ այս հին գերմանական բաղադրատոմսի:
Թխվածքները ցանկացած երկրի խոհանոցի հիմնական հատկանիշն են: Առանց համեղ խմորեղենի անհնար է պատկերացնել մթերային խանութների վաճառասեղանները։
Պանրով բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կաթ — 250 մլ
_ չոր խմորիչ — 7 գ
_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_ վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ
_ խաղողի քացախ — 1 ճաշի գդալ
_ բուսական յուղ — 80 մլ
_ ձու — 1 հատ
_ ալյուր — 500 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ մոցարելլա — 1 տուփ
_ փափուկ պանիր (ռիկոտա) — 1 տուփ
_ խտացրած կաթ — 3 ճաշի գդալ
Պանրով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է կաթը տաքացնել 50 — 60 աստիճանի։ Տաք կաթի մեջ լցնել սովորական և վանիլային շաքարավազը, խառնել խմորիչը։
_ Խառնուրդի մեջ լցնել քացախը և արևածաղկի յուղը, նորից խառնել։
_ Ձուն կոտրել՝ դեղնուցն առանձնացնելով սպիտակուցից։
_ Խմորիչով զանգվածին ավելացնել սպիտակուցը, մինչդեռ դեղնուցը պետք է մի կողմ թողնել։
_ Սպիտակուցը հարել խմորիչի մեջ և մաս-մաս մաղել ալյուրը։ Բաղադրիչներին ավելացնել աղ և խառնել։
_ Խմորը ձևավորել, սեղանի վրա գնդել:
_ Խորը ամանի մեջ մի քիչ բուսական յուղ լցնել, խմորի գունդը դնել մեջը։ Կես ժամով թողնել տաք տեղում։
_ Այդ ժամանակից հետո կրկին հունցել խմորը։
_Խմորի գունդը բաժանել 4 հավասար մասերի, որոնցից յուրաքանչյուրը նույնպես բաժանել, բայց արդեն 5 մասի։
_ Յուրաքանչյուր կտորից գնդիկ կազմել, թողնել ամբողջ խմբաքանակը ուռչի մոտ 10 րոպե։
_ Գնդիկները գրտնակել 8-10 սմ տրամագծով կլոր շերտերով, մեջը դնել պանիրը և փակում։
_ Ջեռոցի տապակը յուղել կարագով, կարկանդակները կարով ներքև՝ շարել մեջը։
_ Խառնել 1 ճաշի գդալ կաթն ու դեղնուցը։
_ Թող կարկանդակները թաղանթի տակ 20 րոպե մնան։ Այնուհետև յուրաքանչյուր կարկանդակ քսել ձվի և կաթի խառնուրդով։
_ Բուլկիները թխել 25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
_ Այդ ընթացքում պատրաստել սոուսը՝ փափուկ պանիրն ու խտացրած կաթը խառնել։ Երբ բուլկիները սառչեն, վրան լցնել պատրաստված կրեմը։
Արդյունքում ստացվում են անչափ համեղ բուլկիներ։
Բարի ախորժակ: