Բուրավետ պանրով կարկանդակ. Հալած պանրով շատ փարթամ, փափուկ, եթերային խորտիկ:
Սա շատ համեղ նախուտեստ է, որը կարող է նույնիսկ փոխարինել հիմնական ուտեստներին: Անպայման պատրաստեք այս հիանալի խորտիկը:
Բուրավետ պանրով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ տաք կաթ 200 մլ
_ ձու 1 հատ
_ բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ չոր խմորիչ 1 տուփ
_ ալյուր 300 գ
_ ցանկացած կոշտ պանիր և ֆետա պանիր ըստ ճաշակի
_ դեղնուց՝ վրան քսելու համար
Բուրավետ պանրով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթի մեջ լուծել բուսայուղն ու ձուն, ավելացնել շաքարավազն ու խմորիչը, աղը, ամեն ինչ խառնել, մինչև հարթ լինի։ Ծածկեք և թողեք 10 րոպե։
_ Լցնել մաղած ալյուրը և հունցել կպչուն, բայց միատարր խմոր։
_ Ծածկեք և թողեք տաք տեղում 40 րոպե։
_Քերել կոշտ պանիրը խոշոր քերիչով և խառնել ֆետայի կտորների հետ։
_ Սեղանին ալյուր ցանել, խմորը փռել և բլիթի ձևով բացել, միջուկի մեծ մասը դնել, վրան ծածկել, եզրերը փակել։
_ Կրկին ձգել մեծ կլոր բլիթ։
_ Բլիթի վրա քսել հարած դեղնուց և ցանել միջուկի մնացած մասը։
_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 20-30 րոպե, բայց նայեք ձեր տեխնիկային:
Այս բուրավետ, շատ ախորժելի կարկանդակը մատուցում ենք թե տաք վիճակում՝ հալած պանրով, թե սառը վիճակում, նույնպես շատ համեղ է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ