Միշտ կարելի է պարզ ու համեղ Պանրով կարտոֆիլով կոտլետներ պատրաստել, երբ շատ քիչ ժամանակ ունես, բայց տան անդամները սոված են:
Տարբեր միջուկներով լցոնելու դեպքում այս կոտլետներն ամեն անգամ հետաքրքիր համ կունենան: Պանրի կտորները կարելի է փաթաթել կարտոֆիլի խյուսով, կամ քերել ու խառնել խյուսին:
Կոտլետներն ավելի ախորժելի դարձնելու համար թաթախեք պաքսիմատի մեջ։ Բացի փխրուն կեղևից, չորահացն ու ձուն մի տեսակ պաշտպանիչ շերտ են ստեղծում, որը թույլ չի տալիս կարտոֆիլի պյուրեն շատ յուղ ներծծի: Կարելի է նաև խմորի մեջ թաթախել, որպեսզի դրանք ավելի օրիգինալ լինի:
Պանրով կարտոֆիլով կոտլետներ. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Ջուր 600 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Սոխ 1 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_Չեդդեր պանիր 120 գ
_Ցորենի ալյուր 60 գ
_Ձու 2 հատ
_Չորահացի փշրանքներ 100 գ
_Մաղադանոս ըստ ճաշակի
Պանրով կարտոֆիլով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել, մանր կտրատել, լցնել ջրի մեջ և խաշել մինչև փափկի:
_Հեղուկը քամել, կարտռոֆիլը տրորելով խյուս անել, աղ և պղպեղ անել:
_Կտրատել սոխը և տապակել թավայի մեջ տաքացրած արևածաղկի ձեթով մինչև կիսաթափանցիկ դառնա:
_Այնուհետև ավելացնել կարտոֆիլի պյուրեն։
_Լցնել մանր կտրատած կանաչին և խոշոր քերիչով քերած պանիրը։
_Խառնել ամանի պարունակությունը, ավելացնել ալյուրը և ձեռքերով լավ խառնել զանգվածը մինչև հարթ լինի։
_Վերցրեք մի գդալ կարտոֆիլի զանգված և ձևավորեք ամուր կոտլետներ։
_Ձվերը հարել պատառաքաղով և մի այլ ամանի մեջ լցնել հացի փշրանքները։
_Կոտլետները նախ թաթախել ձվի խառնուրդի, ապա չորահացի փշուրների մեջ։
_Թավայի մեջ լցնել 2 սմ արևածաղկի ձեթ, տաքացնել և միջին կրակի վրա տապակել կոտլետները երկու կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Խորհուրդ ենք տալիս մատուցել տաք վիճակում՝ կերակուրի բոլոր համերը զգալու համար։
Բարի ախորժակ: