Համեղ, օրիգինալ խորտիկ, պանրով կեքսի բաղադրատոմսը կարող է բազմազան լինել հավելումներ և տարբեր տեսակի պանիրներ վերցնելու դեպքում:
Արդյունքում ամեն անգամ դուք կունենաք համեղ կեքսի նոր բաղադրատոմս։
Պանրով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 2 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Կաթ 250 մլ
_Բուսական յուղ 30 գր
_Ալյուր մոտ 280 գր
_Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
_Պանիր 130 գր
_Ձիթապտուղ, սունկ, չորացրած լոլիկ, կամ այլ հավելումներ 100 գր
_Սխտոր ըստ ճաշակի
Պանրով կեքս. Պատրաստման եղանակը
_Նախընտրած բոլոր հավելումները մանրացնել կտորներով։
_Ձուն հարել աղով և շաքարով, ավելացնել կաթը, շարունակել հարել։
_Լցնել հավելումները, ավելացնել քերած պանիրը։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, ավելացնելով զանգվածին ստանալ խմոր, այն պետք է բավական թանձր լինի։
_Կեքսի կաղապարը յուղել մի կտոր կարագով, խմորը լցնել, հարթեցնել և վրան դնել ձիթապտղի կամ սնկի կտորներ, ցանել համեմունքներ և անուշաբույր կանաչիներ:
_Թխել 200 աստիճանով մոտ 20-25 րոպե։
Կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում, դրանք հիանալի են որպես խորտիկի հաց՝ ցանկացած քսուքով՝ ըստ ճաշակի: Հիանալի է սխտորով և թարմ սամիթով պանրի զանգվածի համար:
Ձիթապտուղն ու լոլիկը կարելի է փոխարինել քաղցր պղպեղով, կանաչ ոլոռով կամ եգիպտացորենով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանիր