Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Դրանք խանութից չեք կարող գնել շատ ավելի համեղ են քան սովորական կարկանդակները կամ պիցցան

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Ձեզ ենք ներկայացնում թխվածքի անսովոր բաղադրատոմս՝ երշիկով հյուսքեր։

Այն հայտարարությունը, որ թխում է հիմա կառավարում աշխարհը, զարմանալի չէ: Սա հայտնի փաստ է, որն ապացուցում է հացաբուլկեղենի հսկայական վաճառքն ամբողջ աշխարհում։ Օրական մոտ մեկ միլիարդ հացամթերք է գնում։

Իհարկե, թխելու սերը մարդկանց մտքերում եղել է դեռևս հնագույն ժամանակներից: Օրինակ՝ եգիպտացիները կարկանդակի սիրահար էին։ Փարավոնները իրենց դամբարանում դնում էին հացաբուլկեղենի տարբեր ապրանքներ՝ դրանք իրենց հետ դրախտ տանելու համար։

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_ կաթ — 300 մլ

_ երշիկ — 200 գ

_ աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ պանիր — 150 գ

_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_ պապրիկա — 1 ճաշի գդալ

_ խմորիչ — 1 թեյի գդալ

_ կարագ — 60 գ

_ ալյուր — 450 գ

_ բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ Պանրով և երշիկով կարկանդակներ
Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_ Տաք կաթի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը և խմորիչը։ Սորուն բաղադրիչները խառնել կաթի հետ, երկու փուլով մաղել ալյուրը։ Բուսայուղ ավելացնելով առաձգական և ճկուն խմոր հունցել։

_ Խմորը թաղանթի տակ, տաք տեղում թողնել 40 րոպե։

_ Այնուհետև խմորը գրտնակել 2 մմ-ից ոչ ավելի հաստությամբ մեծ շերտով։

_ Բլիթին առատորեն քսել տաք կարագով։

_ Պանիրը մանրացնել քերիչի միջին ատամների վրա, երշիկը մանր ձողիկներով կտրատել։

_ Խմորի շերտին ցանել պապրիկա, հավասարաչափ տարածել պանրի քերուկն ու երշիկը մակերեսին։

_ Ստացված շերտը պետք է մի ծայրից ծալել դեպի մեջտեղ, ծալված մասը ծածկել երկրորդ ծայրով։ Ստացված երկարավուն ուղղանկյունը կտրատել նմանատիպ ուղղանկյուններով՝ 5 սմ-ից ավելի փոքր կողմով։

_ Բոլոր ուղղանկյունները կտրել մեջտեղում՝ ծայրին չհասնելով։

_ Ստացված ուղղանկյունների երկու մասերը ոլորել հյուսքի նման ու միացնել ազատ ծայրերը։

_ Հյուսքերը դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա։

_ Թխել 180 աստիճանով կես ժամ։

Պանրով և երշիկով կարկանդակներ Պանրով և երշիկով կարկանդակներ

Հյուսքերը թխելուց առաջ կարող եք քսել դեղնուցով։ Այսպիսով, ուտեստը կստանա գեղեցիկ ոսկե կեղև:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ կարկանդակներ

Խնդրում ենք Գնահատեք