Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Ձեզ ենք ներկայացնում թխվածքի անսովոր բաղադրատոմս՝ երշիկով հյուսքեր։
Այն հայտարարությունը, որ թխում է հիմա կառավարում աշխարհը, զարմանալի չէ: Սա հայտնի փաստ է, որն ապացուցում է հացաբուլկեղենի հսկայական վաճառքն ամբողջ աշխարհում։ Օրական մոտ մեկ միլիարդ հացամթերք է գնում։
Իհարկե, թխելու սերը մարդկանց մտքերում եղել է դեռևս հնագույն ժամանակներից: Օրինակ՝ եգիպտացիները կարկանդակի սիրահար էին։ Փարավոնները իրենց դամբարանում դնում էին հացաբուլկեղենի տարբեր ապրանքներ՝ դրանք իրենց հետ դրախտ տանելու համար։
Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ
_ կաթ — 300 մլ
_ երշիկ — 200 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ պանիր — 150 գ
_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_ պապրիկա — 1 ճաշի գդալ
_ խմորիչ — 1 թեյի գդալ
_ կարագ — 60 գ
_ ալյուր — 450 գ
_ բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ
Պանրով և երշիկով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը և խմորիչը։ Սորուն բաղադրիչները խառնել կաթի հետ, երկու փուլով մաղել ալյուրը։ Բուսայուղ ավելացնելով առաձգական և ճկուն խմոր հունցել։
_ Խմորը թաղանթի տակ, տաք տեղում թողնել 40 րոպե։
_ Այնուհետև խմորը գրտնակել 2 մմ-ից ոչ ավելի հաստությամբ մեծ շերտով։
_ Բլիթին առատորեն քսել տաք կարագով։
_ Պանիրը մանրացնել քերիչի միջին ատամների վրա, երշիկը մանր ձողիկներով կտրատել։
_ Խմորի շերտին ցանել պապրիկա, հավասարաչափ տարածել պանրի քերուկն ու երշիկը մակերեսին։
_ Ստացված շերտը պետք է մի ծայրից ծալել դեպի մեջտեղ, ծալված մասը ծածկել երկրորդ ծայրով։ Ստացված երկարավուն ուղղանկյունը կտրատել նմանատիպ ուղղանկյուններով՝ 5 սմ-ից ավելի փոքր կողմով։
_ Բոլոր ուղղանկյունները կտրել մեջտեղում՝ ծայրին չհասնելով։
_ Ստացված ուղղանկյունների երկու մասերը ոլորել հյուսքի նման ու միացնել ազատ ծայրերը։
_ Հյուսքերը դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Թխել 180 աստիճանով կես ժամ։
Հյուսքերը թխելուց առաջ կարող եք քսել դեղնուցով։ Այսպիսով, ուտեստը կստանա գեղեցիկ ոսկե կեղև:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ կարկանդակներ