Պանրով և կանաչիներով բլիթ. Համեղ ու արագ պատրաստվող նախաճաշ
Խանութներում սովորաբար վաճառվող հացը արագ է չորանում և բորբոսնում: Եվ ոչ բոլորը կարող են իրենց թույլ տալ ավելի թանկ թխվածքներ: Ահա թե ինչու լավագույն հացը տնականն է: Հատկապես, եթե դա մոցարելայով անուշահոտ բլիթ է:
Սխտորով խմոր պատրաստելը շատ պարզ է և մի փոքր ժամանակ է պահանջում: Նուրբ խմորը կարելի է հունցել հարմարանքով կամ ձեռքով: Բայց թխելու կարևորագույն մասը սխտորի և կանաչի խառնուրդն է, որը խմորին համ կտա:
Содержание
Պանրով և կանաչիներով բլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 280 գ
- Խմորիչ 1 թեյի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 125 մլ
- Կարագ 70 գ
- Մոցարելա 200 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Սամիթ 2 ճաշի գդալ
- Շաքար 20 գ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
Պանրով և կանաչիներով բլիթ. Պատրաստման եղանակը
- Տաք կաթին ավելացնել 40 գ հալված կարագ, ձու, խմորիչ, շաքար և աղ:
- Խմորը հունցել, ծածկել սրբիչով ու թողնել 30-40 րոպե:
- Կտրատել սամիթը, սխտորը ճզմել մամլիչով, հալեցնել մնացած կարագը: Խառնել այս ամենը մի փոքր ամանի մեջ:
- Խմորը գրտնակել 25 սմ տրամագծով բլիթի տեսքով, որն ավելի լավ է պատրաստել տեֆլոնե գորգիկի վրա: Կրկին ծածկել և թողնել տաք տեղում 20 րոպե:
- Բլիթի ամբողջ մակերեսով, եզրերին չհասնելով, կիսով չափ անել երկայնական և լայնակի կտրվածքներ: Վրան քսել կարագի, սխտորի և կանաչիների խառնուրդը:
- Կտրել մոցարելան 2 սմ հաստությամբ շերտերով: Շարել խմորի կտրվածքների մեջ:
- Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և բլիթը թխել 20 րոպե:
Խելահեղ համեղ և անուշաբույր բլիթը պետք է մատուցել տաք վիճակում, որ մոցարելան ձգվի թելիկներով: Բայց նույնիսկ սառելուց հետո թխվածքը չեն կորցնում իր նուրբ համը: Հիանալի է ապուրների, մսի և ռագուների հետ մատուցելու համար:
Պանրով և կանաչիներով բլիթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետ