Ճաշին կամ ընթրիքին փորձեք մատուցել Պանրով և պղպեղով կարկանդակ, հացի կտորների փոխարեն:
Հիմնական գործը խմորիչով խմորը ճիշտ հունցելն է: Այդպես թխուկը կստացվի շատ նուրբ, փարթամ և քնքուշ: Խմորը կհալվի բերանում, իսկ հետաքրքիր միջուկը հաճելի համ կհաղորդի։
Բուլկիները կարող եք լցոնել պանրով, կանաչիներով և պղպեղով։ Եթե դուք օգտագործում եք ֆետա, ապա պետք չէ աղ ավելացնել: Եթե ցանկանում եք այս պանիրը փոխարինել կաթնաշոռով՝ ավելացրեք համեմունքներ։ Կարկանդակի միջուկին կարող եք նաև ավելացնել օրեգանո և ձիթապտուղ:
Պանրով և պղպեղով կարկանդակ. Բաղադրիչներ
_ Չոր խմորիչ 10 գ
_ Կաթ 100 մլ
_ Կեֆիր 100 մլ
_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ Աղ 1 թեյի գդալ
_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
_ Կարագ 100 գ
_ Ձու 1 հատ
_ Ցորենի ալյուր 600 գ
_ Ֆետա պանիր 200 գ
_ Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_ Մաղադանոս 0,5 փունջ
_ Ձվի դեղնուց 1 հատ
Պանրով և պղպեղով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Ցորենի ալյուրը մաղել։ Վրան ավելացնել չոր խմորիչը և լավ խառնել։
_ Լցնել տաք կաթը և մածունը, ինչպես նաև արևածաղկի ձեթը։
_ Ավելացնել ձուն, շաքարավազը, աղը և փափկեցրած կարագը։ Փափուկ խմոր հունցել։
_ Ծածկել թաղանթով և թող մնա սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։
_ Պատրաստել միջուկը։ Լվանալ բուլղարական պղպեղը: Հեռացրեք սերմերը և պոչը:
_ Պղպեղն ու ֆետան կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_ Լվանալ մաղադանոսը, մանր կտրատել։ Պանրին և պղպեղին ավելացնել կանաչին, մանրակրկիտ խառնել։
_ Խմորը բաժանել մի քանի կտորների, որոնցից յուրաքանչյուրը բացել բլիթի նման։
_ Բլիթի մեջտեղում դնել միջուկը և ձևավորել նավակներ:
_ Նավակները դնել արևածաղկի ձեթով յուղած կաղապարի մեջ։ Ծածկել սրբիչով և թողնել ևս 30 րոպե։
_ Դեղնուցը հարել, քսել խմորի վրա։
_ Դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50-60 րոպեով։
Նուրբ կարկանդակը համեղ միջուկով պատրաստ է։ Մի փոքր սառչելուց հետո դրեք ափսեի վրա և ամբողջությամբ մատուցեք սեղանին։ Թող հարազատներն իրենք պոկեն պանրով ու պղպեղով փարթամ բուլկիները։ Նրանք հիացած կլինեն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ խմորամսային ուտեստ Կըրծ