Պանրով և պղպեղով կարկանդակ. Այս փափուկ բուլկիները մի աման տաք ապուրի կատարյալ ուղեկցություն են

Պանրով և պղպեղով կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ճաշին կամ ընթրիքին փորձեք մատուցել Պանրով և պղպեղով կարկանդակ, հացի կտորների փոխարեն:

Հիմնական գործը խմորիչով խմորը ճիշտ հունցելն է: Այդպես թխուկը կստացվի շատ նուրբ, փարթամ և քնքուշ: Խմորը կհալվի բերանում, իսկ հետաքրքիր միջուկը հաճելի համ կհաղորդի։

Բուլկիները կարող եք լցոնել պանրով, կանաչիներով և պղպեղով։ Եթե ​​դուք օգտագործում եք ֆետա, ապա պետք չէ աղ ավելացնել: Եթե ​​ցանկանում եք այս պանիրը փոխարինել կաթնաշոռով՝ ավելացրեք համեմունքներ։ Կարկանդակի միջուկին կարող եք նաև ավելացնել օրեգանո և ձիթապտուղ:

Պանրով և պղպեղով կարկանդակ
Պանրով և պղպեղով կարկանդակ. Բաղադրիչներ

_ Չոր խմորիչ 10 գ

_ Կաթ 100 մլ

_ Կեֆիր 100 մլ

_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_ Աղ 1 թեյի գդալ

_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_ Կարագ 100 գ

_ Ձու 1 հատ

_ Ցորենի ալյուր 600 գ

_ Ֆետա պանիր 200 գ

_ Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_ Մաղադանոս 0,5 փունջ

_ Ձվի դեղնուց 1 հատ

Պանրով և պղպեղով կարկանդակ Պանրով և պղպեղով կարկանդակ
Պանրով և պղպեղով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Ցորենի ալյուրը մաղել։ Վրան ավելացնել չոր խմորիչը և լավ խառնել։

_ Լցնել տաք կաթը և մածունը, ինչպես նաև արևածաղկի ձեթը։

_ Ավելացնել ձուն, շաքարավազը, աղը և փափկեցրած կարագը։ Փափուկ խմոր հունցել։

_ Ծածկել թաղանթով և թող մնա սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։

_ Պատրաստել միջուկը։ Լվանալ բուլղարական պղպեղը: Հեռացրեք սերմերը և պոչը:

_ Պղպեղն ու ֆետան կտրատել փոքր խորանարդիկներով։

_ Լվանալ մաղադանոսը, մանր կտրատել։ Պանրին և պղպեղին ավելացնել կանաչին,  մանրակրկիտ խառնել։

_ Խմորը բաժանել մի քանի կտորների, որոնցից յուրաքանչյուրը բացել բլիթի նման։

_ Բլիթի մեջտեղում դնել միջուկը և ձևավորել նավակներ:

_ Նավակները դնել արևածաղկի ձեթով յուղած կաղապարի մեջ։ Ծածկել սրբիչով և թողնել ևս 30 րոպե։

_ Դեղնուցը հարել, քսել խմորի վրա։

_ Դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50-60 րոպեով։

Պանրով և պղպեղով կարկանդակ

Նուրբ կարկանդակը համեղ միջուկով պատրաստ է։ Մի փոքր սառչելուց հետո դրեք ափսեի վրա և ամբողջությամբ մատուցեք սեղանին։ Թող հարազատներն իրենք պոկեն պանրով ու պղպեղով փարթամ բուլկիները։ Նրանք հիացած կլինեն:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ խմորամսային ուտեստ Կըրծ

Խնդրում ենք Գնահատեք