Պարզ ընթրիք. Յուրահատուկ համով, հագեցնող ուտեստ
Հավի մսով, բանջարեղենով համեղ ուտեստ՝ համեմված պրովանսյան կանաչիներով: Մատուցեք այն ցանկացած կողմնակի ուտեստով: Այս կերակուրը լավ է համակցվում ջեռոցում տապակած կամ կարտոֆիլով պյուրեի հետ:
Պարզ ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 700 գ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ
- Ջուր 1,5 բաժակ
- Պրովանսյան կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ, պղպեղ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Պարզ ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել միսը կտորներով, սոխը` կիսաօղակներով, քերել գազարը խոշոր քերիչով:
- Սոխը տապակել բուսական յուղով, ապա ավելացնել գազարը:
- Ավելացնել միսը և տապակել 7 րոպե:
- Լցնել ալյուրը, լավ խառնել ամեն ինչ, աղը և պղպեղը ավելացնել ըստ ճաշակի, ավելացնել պրովանսյան կանաչիները, լցնել ջուրը, խառնել:
- Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ:
- Եփել կափարիչով ծածկված 7 րոպե՝ թույլ կրակով, եփելու ավարտից մի քանի րոպե առաջ ավելացնել մանրացված սխտոր և կանաչիներ:
Որպես կողմնակի ուտեստ կարելի է կարտոֆիլ կամ սպագետտի եփել, որը զուգորդվում է նման մսի հետ: Կարելի է պատրաստել նաև թարմ բանջարեղենային աղցաններ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սպագետտի բոլոնեզ սոուսով