Պելմենի խմոր. Պատրաստման հեշտ և պարզ եղանակ
Համեղ պելմենիները շատ ընտանիքների սիրված կերակուրն են: Դրանք պատրաստվում են նախաճաշին, ընթրիքին և որպես խորտիկ: Ցավոք, մենք հաճախ գնում ենք սովորական սառեցվածը մոտակա սուպերմարկետից, բայց շատ ավելի լավ է երբեմն մի կողմ դնել ամեն ինչ, հավաքվել ողջ ընտանիքով, և միասին պատրաստել տնական նուրբ համով պելմենները և միասին վայելել այն:
Պելմենի խմոր պատրաստելու համար կան շատ տարբերակներ, բայց սա ամենահետաքրքիրն է, միևնույն ժամանակ, քնքուշ և հագեցնող: Դրանք կարելի է լցոնել մսով, ձկով, չորացրած սնկով: Այս խմորի հետ ցանկացած մթերքով պատրաստման դեպքում պելմենները կդառնան իսկական նրբություն: Այսպիսով, պատրաստեք այն ամենը, ինչ ձեզ հարկավոր է և սկսեք:
Պելմենի խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 2 բաժակ
- Սպիտակաձավար1 բաժակ
- Կաթ 1 բաժակ
- Ձու 2 հատ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
Պելմենի խմոր. Պատրաստման եղանակը
- Միավորել բոլոր բաղադրիչները, հունցել բավականաչափ պինդ խմոր:
- Ավելի լավ է ընտրել կոշտ սորտերի սպիտակաձավար, այն խմորին տալիս է ավելի նուրբ համ:
- Ձեզ կարող է պետք լինել մի փոքր ավելի շատ ալյուր. Այս դեպքի համար ձեռքի տակ ունեցեք ևս մեկ բաժակ ալյուր և ավելացնել հունցման գործընթացում:
- Թող խմորը մնա առնվազն երկու ժամ, կամ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր, իսկ հետո ձևավորեք պելմենները ձեր սովորական եղանակով:
Մատուցել պատրաստի պելմենները մի կտոր կարագով և թարմ խոտաբույսերով:
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի