Պելմենի խմոր պատրաստելիս ես միշտ քացախ եմ ավելացնում։ Այս հնարքի մասին շատերը չգիտեն:
Պելմենը համարվում է հյուսիսային երկրների ժողովուրդների սիրելի դելիկատեսը։ Ցանկացած խոհարար կամ տանտիրուհի կարող է այս համեղ և հագեցնող ուտեստը պատրաստել:
Պելմենի մեջ կարևոր դեր է խաղում ոչ միայն միսը, այլև խմորը։ Եթե այն շատ կոշտ է կամ սկսում է արագ հալվել ջրի մեջ՝ պելմենիները կկորցնեն իրենց հաճելի համը։
Եկեք մի փոքր հնարքի հետ ծանոթանանք։
Պելմենի խմոր. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 1 հատ
_ քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ
_ ալյուր — 450 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 1,5 ճաշի գդալ
_ ջուր — 250 մլ
Պելմենի խմոր. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է ջուրը տաքացնել 50-60 աստիճան ջերմաստիճանի։
_ Հավի մեկ ձուն կոտրում ենք խորը տարայի մեջ։ Ավելացնել քացախ, արևածաղկի յուղի հետ, ստացված խառնուրդին մի քիչ աղ ավելացնել։
_ Խառնել բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_ Ձվի խառնուրդի մեջ լցնել տաք ջուր։ Աստիճանաբար մաղել ալյուրը խառնուրդի մեջ:
_ Խմորը հունցել, ընդհանուր գնդիկ ձևավորել։
_ Խմորի գնդիկը տեղափոխել տոպրակի կամ թաղանթի մեջ, կես ժամով դնել սառը տեղում։
Այսպիսով, ստացվում է պելմենի պատրաստման իդեալական խմոր։ Չի կպչում ձեռքերին, հեշտ է դրա հետ աշխատելը:
Բաղադրատոմսի հիմնական առավելությունն այն է, որ ուտեստը չի կորցնում իր համը, չի ունենում քացախի բնորոշ համը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ Պելմենի