Պիցցա Ամերիկանոն ունի իր դեմքը և բնավ նման չէ իր իտալացի ազգականին: Ամերիկացիները իրենց ստանդարտներով արտադրանք են ստեղծել և հպարտանում են դրանով: Պիցցա Ամերիկանոյի բաղադրատոմսը շատ պարզ է, բայց պետք է հաշվի առնել որոշ առանձնահատկություններ.
_հիմքը պատրաստվում է խմորիչով խմորից, որի հաստությունը մոտ 1-2 սմ է
_հիմնական բաղադրիչները դրվում են պանրի վրա, որով ձեռք է բերվում բոլորովին այլ համ
_ամերիկացիները չեն օգտագործում ձիթապտղի յուղ, այլ միայն արևածաղկի յուղ
լ_ցոնի ապրանքները կարող են ծածկել իրար
Խմորի մակերեսին դնելու բաղադրիչների քանակը շատ ավելի լայն է, քան իտալական պիցցայում:
Ուսումնասիրելով պիցցա Ամերիկանոյի նկարագրությունը և դրա կազմը, մենք կարող ենք անցնել թխմանը:
Պիցցա Ամերիկանո. Բաղադրությունը
Խմորի բաղադրիչները
_ալյուր — 2 բաժակ
_շաքար — 1 թեյի գդալ
_թարմ խմորիչ — 30 գ
_տաք ջուր — 150 մլ
_բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
Լցոնի բաղադրիչները
_տոմատի սոուս — 150 գ
_սալամի երշիկ — 100 գ
_շամպինիոններ — 3-4 հատ
_պանիր — 150 գ
_ձիթապտուղ — 50 գ
_բուլղարական պղպեղ — 1/2 հատ
_չորացրած կանաչիներ (ռեհան, օրեգանո) — ըստ ճաշակի
Պիցցա Ամերիկանո. Պատրաստման եղանակը
_Ամերիկացիները օգտագործում են հատուկ խմորիչ իրենց պիցցայի համար, բայց մենք կօգտագործենք այն, ինչ կարելի է ձեռք բերել մեր պայմաններում: Խմորիչը խառնել մի գդալ շաքարով, հունցել դրանք, խառնել տաք ջրով մինչև ամբողջովին համակցվեն:
_Ալյուրը մաղել խմորիչի զանգվածի վրա, ավելացնել մի քիչ աղ և յուղ: Խառնել ամեն ինչ, մինչև խմորը դառնա համասեռ: Դուք կարող եք այն գնդել և թողնել անձեռոցիկի տակ բարձրանալու համար: Խմորիչով խմորը պետք է գոնե մեկ ժամ մնա տաք տեղում:
_Ալյուրը ցանել սեղանի վրա, դրա վրա դնել խմորը, որն արդեն ուռել է: Հունցել զանգվածը, կրկին հավաքել գնդի ձևով և գրտնակել 1-2 սմ շերտով: Տեղափոխեք ջեռոցի տապակի վրա, որը նախապես ծածկված է բուսական յուղով քսված մագաղաթով:
_Տոմատի սոուսը քսել մակերեսին, վերևից շաղ տալ կանաչիները, որպեսզի պիցցան աներևակայելի բուրավետ լինի:
_Ըստ բաղադրատոմսի Պիցցա Ամերիկանոյի առաջին շերտը քերած պանիրն է:
_Կտրեք սալամին բարակ շրջանակներով:
_Հետո շարել երշիկեղենի վրա կտրատված հում սնկի կտորներ:
_Հաջորդ շերտով քաղցր պղպեղ է շարվում: Կտրել կես շրջանակների մեջ և լրացնել դատարկ տարածքը:
_Մնում է ավելացնել կտրատված ձիթապտուղները:
_Առատորեն լցնել մնացած քերած պանիրը: Թող այս ձևով Պիցցա Ամերիկանոն գոնե 15-20 րոպե մնա սեղանի վրա, որպեսզի խմորը մի փոքր բարձրանա: Կիսաֆաբրիկատը 20-25 րոպեով դրվում է ջեռոցում, որը պետք է տաքացված լինի առնվազն 200º:
_Պատրաստ լինելուց հետո անմիջապես դուրս բերել պիցցան, հանել յուղաթղթից և դնել ափսեի մեջ:
Պիցցա Ամերիկանոն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: