Առաջարկում եմ պատրաստել պղպեղով և սմբուկով մարինադ:
Նախուտեստներ պատրաստելիս, տատիկս չի հանդուրժում նորամուծություններ. Նա նախընտրում է դասական սննդի համադրություններն ու պարզ մատուցումը: Սակայն, անկախ դրանից, հյուրերը միշտ հարցնում են, թե այս ինչ հետաքրքիր բաղադրատոմս է:
Մինչ ես բանջարեղենը կտրատում եմ, տատիկս պատրաստում է արագ մարինադ աղցանի համար: Այն բաղկացած է ընդամենը 3 բաղադրիչներից և ջրից: Տոնի խորովածի նման, նա բանջարեղենը գիշերը թողնում է սառնարանում մարինացնելու համար:
Պղպեղով և սմբուկով մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Սամիթ 1 փունջ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Սխտոր 1 հատ
_Ջուր 350 մլ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Քացախ 8 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Պղպեղով և սմբուկով մարինադ. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին քայլը բանջարեղենով զբաղվելն է: Մաքրել պղպեղը սերմերից և պոչերից, կտրել պղպեղը երկու, կամ չորս մասերի:
_Կտորները պետք է լինեն բավականաչափ մեծ:
_Լվանալ և չորացնել բուլղարական պղպեղը և տեղադրել դրանք յուղաթղթի վրա: Կտորները յուղել:
_Տապակել բանջարեղենը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև կարմրություն հայտնվի կեղևին:
_Այդ ընթացքում լվանալ սմբուկը, չորացնել և կտրել 1-1,5 սմ հաստությամբ շրջանակների:
_Տապակել շրջանակները յուղի մեջ՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:
_Մանր կտրել բոլոր կանաչիները և սխտորը:
_Վերցնել լայն և խորը աման: Դրա մեջ դնել սմբուկները, կանաչիները, պղպեղը և սմբուկները շերտերով:
_Շերտերը դնել այնքան ժամանակ, մինչև մթերքը սպառվի:
_Այժմ լցնել բանջարեղենի վրա նախապես պատրաստված, սառեցված մարինադը:
_Այն պատրաստելու համար եռացած, սենյակային ջերմաստիճանի ջրին խառնել աղ և շաքար, ապա ավելացնել քացախ 1 թեյի գդալ 70%:
_Խառնել զանգվածը, լցնել բանջարեղենի վրա: Երբ դրանք ամբողջովին սառը լինեն, ամանը դնել սառնարան:
Սմբուկով թթու պղպեղը պատրաստ կլինի ուտել հաջորդ օրը: Ես սովորաբար երեկոյան նախուտեստ եմ պատրաստում առավոտյան մատուցելու համար: Զբաղված տնային տնտեսուհիների համար այս արագ մարինադը իսկական փրկություն է: Նրա շնորհիվ բանջարեղենը ստանում է նուրբ թթվայնություն և բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով աղցան