Պղպեղով և սմբուկով մարինադ. Անուշահամ նախուտեստ

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Առաջարկում եմ պատրաստել պղպեղով և սմբուկով մարինադ:

Նախուտեստներ պատրաստելիս, տատիկս չի հանդուրժում նորամուծություններ. Նա նախընտրում է դասական սննդի համադրություններն ու պարզ մատուցումը: Սակայն, անկախ դրանից, հյուրերը միշտ հարցնում են, թե այս ինչ հետաքրքիր բաղադրատոմս է:

Մինչ ես բանջարեղենը կտրատում եմ, տատիկս պատրաստում է արագ մարինադ աղցանի համար: Այն բաղկացած է ընդամենը 3 բաղադրիչներից և ջրից: Տոնի խորովածի նման, նա բանջարեղենը գիշերը թողնում է սառնարանում մարինացնելու համար:

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սմբուկ 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_Սամիթ 1 փունջ

_Մաղադանոս 1 փունջ

_Սխտոր 1 հատ

_Ջուր 350 մլ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

_Քացախ 8 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ. Պատրաստման եղանակը

_Առաջին քայլը բանջարեղենով զբաղվելն է: Մաքրել պղպեղը սերմերից և պոչերից, կտրել պղպեղը երկու, կամ չորս մասերի:

_Կտորները պետք է լինեն բավականաչափ մեծ:

_Լվանալ և չորացնել բուլղարական պղպեղը և տեղադրել դրանք յուղաթղթի վրա: Կտորները յուղել:

_Տապակել բանջարեղենը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև կարմրություն հայտնվի կեղևին:

_Այդ ընթացքում լվանալ սմբուկը, չորացնել և կտրել 1-1,5 սմ հաստությամբ շրջանակների:

_Տապակել շրջանակները յուղի մեջ՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:

_Մանր կտրել բոլոր կանաչիները և սխտորը:

_Վերցնել լայն և խորը աման: Դրա մեջ դնել սմբուկները, կանաչիները, պղպեղը և սմբուկները շերտերով:

_Շերտերը դնել այնքան ժամանակ, մինչև մթերքը սպառվի:

_Այժմ լցնել բանջարեղենի վրա նախապես պատրաստված, սառեցված մարինադը:

_Այն պատրաստելու համար եռացած, սենյակային ջերմաստիճանի ջրին խառնել աղ և շաքար, ապա ավելացնել քացախ 1 թեյի գդալ 70%:

_Խառնել զանգվածը, լցնել բանջարեղենի վրա: Երբ դրանք ամբողջովին սառը լինեն, ամանը դնել սառնարան:

Պղպեղով և սմբուկով մարինադ

Բուլղարական պղպեղով և սմբուկով մարինադ

Սմբուկով թթու պղպեղը պատրաստ կլինի ուտել հաջորդ օրը: Ես սովորաբար երեկոյան նախուտեստ եմ պատրաստում առավոտյան մատուցելու համար: Զբաղված տնային տնտեսուհիների համար այս արագ մարինադը իսկական փրկություն է: Նրա շնորհիվ բանջարեղենը ստանում է նուրբ թթվայնություն և բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սմբուկով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք