Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Համեղ և հագեցնող նախուտեստ, որը համտեսելուց հետո մեկ անգամ ևս կհամոզվեք, որ հավի թևերը ոչ պակաս համեղ են, քան ազդրերը, կրծքամիսը և հավի այլ մասերը:
Բայց ճարպի և խոլեստերինի ցածր պարունակությունը թույլ է տալիս դրանք դասել դիետիկ մթերքների շարքին:
Հավի թևիկներ կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով` շոգեխաշել, տապակել թավայի վրա, կամ ջեռոցում: Այս բաղադրատոմսում կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել հավի թեւիկները ջեռոցում: Շատ համեղ է ստացվում, փորձեք:
Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի թևեր — 10 հատ
- Սոյայի սոուս — 2 ճաշի գդալ
- Մանանեխ — 1 թեյի գդալ
- Սխտոր — 2 պճեղ
- Մեղր — 1 ճաշի գդալ
- Կծու խոտաբույսեր և համեմունքներ — յուրաքանչյուրը 1 պտղունց
- Կոճապղպեղ — մի փոքր
- Թարմ խնկունի — 2-3 ճյուղ
- Աղը համտեսելով
- Բուսական յուղ — ձևամանը յուղելու համար
Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Պատրաստման եղանակը
- Նախօրեին պետք է պատրաստել հավի թևերի սոուսը: Դրանք մարինացնելուց հետո ստացվում ենք շատ համեղ և հիանալի: Մարինադի համար պետք է խառնել սոյայի սոուս, մանանեխ, մեղր, սխտոր, աղացած սխտոր, խոտաբույսերի և համեմունքների խառնուրդ և նուրբ թակած կոճապղպեղ: Եթե ձեզ դուր չի գալիս թեթևակի քաղցր համը, մեղրը կարելի է բացառել: Կարող եք ավելացնել նաև չիլի պղպեղ, եթե ցանկանում եք, որ թևերը ավելի կծու լինեն: Ամբողջը լավ խառնել:
- Թևիկները պետք է լվացվեն, չորացվեն թղթի սրբիչով և ամուր փակվող կափարիչով ամանի մեջ լցվեն, որտեղ պիտի մարինացվեն: Այժմ մենք պետք է մի փոքր աղ անել թևերը, բայց հիշեք, որ մարինադում սոյայի սոուս կա և զգույշ եղեք աղ անելիս, ապա պատրաստված սոուսը լցնել մի բաժակի մեջ և նրբորեն խառնել (ցանկալի է ձեռքով) տրորելով քերելով յուրաքանչյուր թև:
- Դրանից հետո գոնե մի քանի ժամով, ցանկալի է ողջ գիշերը, դրեք հավի թևերը սառնարանում:
- Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճանով: Տապակի վրա քսել բուսայուղ, շարել թևերը, որպեսզի նրանք չդիպչեն միմյանց և լավ ոսկեգույն դառնան:
- Թևերի միջև դրեք խնկունի մի քանի ճյուղեր՝ դրանք հատուկ բույր կտան: Եվ ուղարկեք ջեռոց` 35-40 րոպե:
- Այժմ ջեռոցում եփած մեր համեղ և անուշահոտ հավի թևերը պատրաստ են:
Թևիկները սովորաբար մատուցվում են առանց կողային ուտեստի, բայց եթե ցանկանում եք, կարող եք մատուցել եփված բրնձի, հնդկաձավարի հետ, կամ կտրել թարմ վարունգ և լոլիկ:
Բարի ախորժակ և լավ տրամադրություն:
Տեսանյութ
Հավի Կրծքամսով Տապակա առանց Թավա Կեղտոտելու․ Փափուկ, Հյութեղ և Աննչափ Համեղ
Եփեք ուրախությամբ, մատուցեք ժպիտով: