Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Համեղ և հագեցնող նախուտեստ

հավի թևիկներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Համեղ և հագեցնող նախուտեստ, որը համտեսելուց հետո մեկ անգամ ևս կհամոզվեք, որ հավի թևերը ոչ պակաս համեղ են, քան ազդրերը, կրծքամիսը և հավի այլ մասերը:

Բայց ճարպի և խոլեստերինի ցածր պարունակությունը թույլ է տալիս դրանք դասել դիետիկ մթերքների շարքին:

Հավի թևիկներ կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով` շոգեխաշել, տապակել թավայի վրա, կամ ջեռոցում: Այս բաղադրատոմսում կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել հավի թեւիկները ջեռոցում: Շատ համեղ է ստացվում, փորձեք:

հավի թևիկներ

Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Հավի թևեր — 10 հատ
  • Սոյայի սոուս — 2 ճաշի գդալ
  • Մանանեխ — 1 թեյի գդալ
  • Սխտոր — 2 պճեղ
  • Մեղր — 1 ճաշի գդալ
  • Կծու խոտաբույսեր և համեմունքներ — յուրաքանչյուրը 1 պտղունց
  • Կոճապղպեղ — մի փոքր
  • Թարմ խնկունի — 2-3 ճյուղ
  • Աղը համտեսելով
  • Բուսական յուղ — ձևամանը յուղելու համար

Հավի թևիկները բրնձով

Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախօրեին պետք է պատրաստել հավի թևերի սոուսը: Դրանք մարինացնելուց հետո ստացվում ենք շատ համեղ և հիանալի: Մարինադի համար պետք է խառնել սոյայի սոուս, մանանեխ, մեղր, սխտոր, աղացած սխտոր, խոտաբույսերի և համեմունքների խառնուրդ և նուրբ թակած կոճապղպեղ: Եթե ​​ձեզ դուր չի գալիս թեթևակի քաղցր համը, մեղրը կարելի է բացառել: Կարող եք ավելացնել նաև չիլի պղպեղ, եթե ցանկանում եք, որ թևերը ավելի կծու լինեն: Ամբողջը լավ խառնել:
  2. Թևիկները պետք է լվացվեն, չորացվեն թղթի սրբիչով և ամուր փակվող կափարիչով ամանի մեջ լցվեն, որտեղ պիտի մարինացվեն: Այժմ մենք պետք է մի փոքր աղ անել թևերը, բայց հիշեք, որ մարինադում սոյայի սոուս կա և զգույշ եղեք աղ անելիս, ապա պատրաստված սոուսը լցնել մի բաժակի մեջ և նրբորեն խառնել (ցանկալի է ձեռքով) տրորելով քերելով յուրաքանչյուր թև:
  3. Դրանից հետո գոնե մի քանի ժամով,  ցանկալի է ողջ գիշերը, դրեք հավի թևերը սառնարանում:
  4. Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճանով: Տապակի վրա քսել բուսայուղ, շարել թևերը, որպեսզի նրանք չդիպչեն միմյանց և լավ ոսկեգույն դառնան:
  5. Թևերի միջև դրեք խնկունի մի քանի ճյուղեր՝ դրանք հատուկ բույր կտան: Եվ ուղարկեք ջեռոց` 35-40 րոպե:
  6. Այժմ ջեռոցում եփած մեր համեղ և անուշահոտ հավի թևերը պատրաստ են:

Ջեռոցում տապակած հավի թևիկներ. Համեղ և հագեցնող նախուտեստ

Թևիկները սովորաբար մատուցվում են առանց կողային ուտեստի, բայց եթե ցանկանում եք, կարող եք մատուցել եփված բրնձի, հնդկաձավարի հետ, կամ կտրել թարմ վարունգ և լոլիկ:

Բարի ախորժակ և լավ տրամադրություն:

Տեսանյութ

Հավի Կրծքամսով Տապակա առանց Թավա Կեղտոտելու․ Փափուկ, Հյութեղ և Աննչափ Համեղ

 

Եփեք ուրախությամբ, մատուցեք ժպիտով:

Խնդրում ենք Գնահատեք