Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել Սալորով կարկանդակներ, որի խմորը կարելի լցոնել և քաղցր, մրգային լցոններով և օրինակ՝ սնկով, կարտոֆիլով, պանրով:
Փափուկ և անուշաբույր, շատ քնքուշ կարկանդակներ կարելի է պատրաստել: Խմորը հիանալի պահում է իր ձևը և չի կոտրվում:
Սալորով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խմորիչ 20 գ
_Տաք կաթ 200 մլ
_Շաքար 75 գ
_Ձու 2 հատ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Կարագ 40 գ
_Բուսական յուղ 30 մլ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Ալյուր մոտ 600 գ
Լցոնը պատրաստելու համար
_Սալոր 400 գ
_Շաքար 150 գ
_Օսլա 15 գ
Սալորով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը փոքր քանակությամբ շաքարի հետ լուծել տաք կաթի մեջ:
_Երբ զանգվածը սկսում է բարձրանալ, ավելացնել աղը, մաս — մաս ավելացնել մաղած ալյուրը և հունցել խմորը:
Հուշում. Մի ավելացրեք շատ ալյուր, որպեսզի զանգվածը չծանրանա և կարկանդակները լավ թխվեն:
_Ծածկել խմորը և թողնել տաք տեղում 1 ժամ:
_Սեղանին քսել բուսական յուղ և հունցել խմորը, բաժանել մասերի, գնդիկներ անել:
_Ծածկել և թողնել 10 րոպե:
_Ձևավորել կարկանդակները՝ միջուկի համար սալորը կտրատել շերտերով և խառնել օսլայի հետ, որպեսզի թխելիս շատ չհոսի:
_Կարկանդակները դասավորել ջեռոցի տապակի վրա, որին կարելի է բուսական յուղ քսել, կամ ծածկել յուղաթղթով: Ծածկել սրբիչով և թողնել 20 րոպե:
_Խմորի արտաքին մասին հարած դեղնուց քսել և թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում՝ մոտ 15 — 20 րոպե, ուղղորդվեք ըստ ձեր ջեռոցի:
Կարկանդակները շատ փափուկ, եթերային են և թարմ են մնում մի քանի օր:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարկանդակ ջեռոցում