Սառույց խմորով կարկանդակներ. Հին բաղադրատոմս, որը կստացվի բոլորի մոտ
Ես երկար ժամանակ փնտրում էի կարկանդակների խմորի նոր բաղադրատոմս: Արդյունքում գտա այս հին բաղադրատոմսը տատիկիս խոհանոցային գրքում: Ուզում էի շատ նուրբ ու հյութալի բան պատրաստել: Այդ նպատակով, այսպես կոչված, սառույցի խմորը իդեալական է: Կարկանդակները փարթամ և անուշաբույր են ստացվում:
Սառնարանում սառը պահելու շնորհիվ խմորը շատ ամուր է մնում: Այն կարող է օգտագործվել մեծ քանակությամբ լցոնման դեպքում (սովորաբար պատրաստվում է մսով լցոն): Սա հենց այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է պելմենի, սամսայի և կարկանդակների համար: Այնուամենայնիվ, խմորի ամենալավն որակն այն է, որ այն շերտավորվում է:
Սառույց խմորով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Կարագ 200 գ
- Ջուր 170 մլ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Խնձորի քացախ 1 թեյի գդալ
- Խոզի միս 500 գ
- Սոխ 1 հատ
- Կարտոֆիլ 150 գ
- Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Սառույց խմորով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
- Ձուն հարել ջրով, աղով և քացախով: Դնել խառնուրդը սառնարանում 15 րոպե, որպեսզի այն շատ սառը մնա:
- Սառեցրած կարագը քերել մաղած ալյուրի մեջ և խառնել գդալով: Պետք չէ այն ձեռքերով տրորել:
- Ջրով հարած ձուն ավելացնել այդ խառնուրդի մեջ և արագ հունցել խմոր, այն գնդել: Դրանից հետո փաթաթել խմորը տոպրակի կամ սննդային թաղանթի մեջ և դնել սառցարանում 15 րոպե:
- Այս ընթացքում պատրաստել միջուկը. Միսը մանր կտորներով կտրատել, խառնել քերած սոխի և կարտոֆիլի հետ:
- Կարկանդակները պատրաստելիս նախ խմորը բաժանել գնդիկների և պահել դրանք սառնարանում: Մեկ առ մեկ հանել այն և հետո միայն լցնել միջուկը:
- Կարկանդակները թխել 200 աստիճանով 30 րոպե:
Ոչ մի հոգնեցուցիչ գրտնակում, որը պետք է շերտավոր խմորեղենի բաղադրատոմսերի մեծ մասում: Հատկապես ձմռանը սառույց խմոր պատրաստելը շատ հարմար է: Անգամ սառնարան պետք չէ, այն կարող եք պարզապես թողնել պատշգամբում: Հուսով եմ, որ այս բաղադրատոմսը դուր կգա ձեզ:
Սառույց խմորով կարկանդակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով կարկանդակ