Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Ֆրանսիական հայտնի տաք նախուտեստ

Սենդվիչներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Ֆրանսիական հայտնի տաք նախուտեստ

Առանց կեղևի, փափուկ տոստով, պանրով և խոզապուխտով պատրաստվող այս սենդվիիչները, հայտնվել են 20-րդ դարի սկզբին փարիզյան սրճարաններից մեկում: Դրանց անվան պատմությունը հստակ հայտնի չէ, բայց կան ենթադրություններ: «Կրոկ» բառը ֆրանսերենից թարգմանաբար նշանակում է «հաց»: Մսյեն հաճախ նախաճաշին տապակած հաց էր պատվիրում, ինչը բացատրում է երկրորդ բառը:

Բայց ուտեստը բաղկացած է երկու սենդվիչներից: Երկրորդի տարբերությունը միայն նրանում է, որ բուտերբրոդը մատուցվում է ձվով: Կարելի է երկար դատողություններ անել անվան հանելուկի մասին: Բայց մի բան հաստատ հայտնի է. Կրոկ-Մադամը և Կրոկ-Մսյեն պարզ և արագ պատրաստվում են և լիցքավորում են առավոտյան անհրաժեշտ էներգիայով:

Սենդվիչներ

Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարագ 150 գ
  • Կոշտ պանիր 50 գ
  • Խոզապուխտ 50 գ
  • Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
  • Տոստ հաց 4 հատ
  • Ձու 1 հատ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Սենդվիչներ

Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ հալեցնել կարագը: Կտրեք տոստի եզրերը և հացի մի կողմին կարագ քսել: Տապակած տոստը շրջել և մյուս կողմին քսել մայոնեզ:
  2. Կտրեք խոզապուխտը շերտերով և դնել երկու տոստերի վրա:
  3. Այնուհետեւ քերած պանրի մի մասը ցանել այս տոստերի վրա և մնացած երկու հացիկներով ծածկել մայոնեզով ներքև:
  4. Մի տոստի մեջ մատներով փոսիկ անել ձվի համար, ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և դրա վրա դնել տոստերը: Վրան շաղ տալ մնացած պանիրը ​​և ձուն կոտրել տոստի կենտրոնի փոսիկի մեջ:
  5. Թխելուց հետո համեմել աղով և պղպեղով:

Սենդվիչներ

Ի դեպ, բնօրինակ ֆրանսիական բաղադրատոմսով նախուտեստը պատրաստվում է ոչ թե մայոնեզով, այլ բեշամել սոուսով: Եթե ​​ավելի շատ ժամանակ ունեք, անպայման փորձեք:

Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյեն պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Թարմ աղցաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք