Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Ֆրանսիական հայտնի տաք նախուտեստ
Առանց կեղևի, փափուկ տոստով, պանրով և խոզապուխտով պատրաստվող այս սենդվիիչները, հայտնվել են 20-րդ դարի սկզբին փարիզյան սրճարաններից մեկում: Դրանց անվան պատմությունը հստակ հայտնի չէ, բայց կան ենթադրություններ: «Կրոկ» բառը ֆրանսերենից թարգմանաբար նշանակում է «հաց»: Մսյեն հաճախ նախաճաշին տապակած հաց էր պատվիրում, ինչը բացատրում է երկրորդ բառը:
Բայց ուտեստը բաղկացած է երկու սենդվիչներից: Երկրորդի տարբերությունը միայն նրանում է, որ բուտերբրոդը մատուցվում է ձվով: Կարելի է երկար դատողություններ անել անվան հանելուկի մասին: Բայց մի բան հաստատ հայտնի է. Կրոկ-Մադամը և Կրոկ-Մսյեն պարզ և արագ պատրաստվում են և լիցքավորում են առավոտյան անհրաժեշտ էներգիայով:
Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 150 գ
- Կոշտ պանիր 50 գ
- Խոզապուխտ 50 գ
- Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
- Տոստ հաց 4 հատ
- Ձու 1 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյե. Պատրաստման եղանակը
- Նախ հալեցնել կարագը: Կտրեք տոստի եզրերը և հացի մի կողմին կարագ քսել: Տապակած տոստը շրջել և մյուս կողմին քսել մայոնեզ:
- Կտրեք խոզապուխտը շերտերով և դնել երկու տոստերի վրա:
- Այնուհետեւ քերած պանրի մի մասը ցանել այս տոստերի վրա և մնացած երկու հացիկներով ծածկել մայոնեզով ներքև:
- Մի տոստի մեջ մատներով փոսիկ անել ձվի համար, ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և դրա վրա դնել տոստերը: Վրան շաղ տալ մնացած պանիրը և ձուն կոտրել տոստի կենտրոնի փոսիկի մեջ:
- Թխելուց հետո համեմել աղով և պղպեղով:
Ի դեպ, բնօրինակ ֆրանսիական բաղադրատոմսով նախուտեստը պատրաստվում է ոչ թե մայոնեզով, այլ բեշամել սոուսով: Եթե ավելի շատ ժամանակ ունեք, անպայման փորձեք:
Սենդվիչներ Կրոկ-մադամ և կրոկ-մսյեն պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թարմ աղցաններ