Սխտորով կարտոֆիլ վառարանում. Այս ուտեստը կպայծառացնի ցանկացած ընտանեկան ընթրիք: Բոլորն ուրախ կլինեն վայելել այս չքնաղահամ, շատ նուրբ ուտեստը:
Սխտորի բույրով կարտոֆիլի փխրուն ընդերքը պարզապես աննկարագրելի համեղ է: Ճաշի կամ ընթրիքի հիանալի գաղափար է, հեշտ ու արագ պատրաստվող:
Содержание
Սխտորով կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ — 4-5 հատ
- Աղացած սև պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ
- Աղ — 1 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ — 3-4 ճաշի գդալ
- Հացի փշրանքներ — 2 ճաշի գդալ
- Սխտոր — 1-2 գլուխ
- Մաղադանոս — 1/2 փունջ
Սխտորով կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- Կարտոֆիլը մաքրել, կտրեք համաչափ շերտերով:
- Մի ամանի մեջ միանգամից լցնել կարտոֆիլը, յուղը, պղպեղը, աղը, պաքսիմատը և ամեն ինչ լավ խառնել:
- Կարտոֆիլը շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
- Կտրեք սխտորի գլուխները վերևի մասից, վրան լցնել ձիթապտղի յուղ և փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ:
- Սխտորը դնել տապակի վրա շարված կարտոֆիլի կողքին:
- Տապակը դնել ջեռոցը 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում՝ 30-40 րոպե:
- Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ հանել, բացել սխտորի փայլաթիթեղը:
- Մաքրել ոսկեգույն սխտորը, տրորել այն պատառաքաղով և թեթևակի տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ:
- Այժմ վրան ավելացնել մանրացված մաղադանոսն ու կրակն անջատել:
- Վերջում ծածկել կարտոֆիլը սխտորի յուղով:
Սխտորով կարտոֆիլը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլի պատրաստումը