Սմբուկով բանջարեղենային ուտեստ. Ամառային համեղ կերակուր առանց մսի:
Սիրված ուտեստների շարքում կարող եք դասել սմբուկով բանջարեղենային ուտեստը, քանի որ այն պատրաստվում է մատչելի մթերքներից և դյուրամարս է, ինքը շատ կարևոր է հատկապես շոգ եղանակին: Բանջարեղենով արագ պատրաստվող այս շոգեխաշած ուտեստը փրկիչ կլինի թեթև սննդի սիրահարների համար:
Մթերքները լավ լրացնում են միմյանց: Թեթև տապակումն օգնում է պահպանել բոլոր սննդանյութերը և առավելագույնս պահպանել բանջարեղենի հյութալիությունը: Թթվասերի փոխարեն, կարող եք ավելացնել Մասկարպոնե սերուցքի պանիր: Բանջարեղենի համը բարելավելու համար անհրաժեշտ է ավելացնել մի քանի ճյուղիկ ռեհան և այլ համեմունքներ:
Սմբուկով բանջարեղենային ուտեստ. Բաղադրիչները
- Սմբուկ 3 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Լոլիկ 3 հատ
- Սխտոր 2-3 պճեղ
- Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր 70-100 գ
- Աղ և աղացած սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
Սմբուկով բանջարեղենային ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել մի մեծ սոխ և պղպեղ խորանարդներով: Կրակին դրեք թավան և տապակել բանջարեղենը արևածաղկի յուղի մեջ մինչև կիսով չափ պատրաստ լինի:
- Մաքրել սմբուկները և կտրել խորանարդներ: Լոլիկի վրա լցնել եռացրած ջուր, և մի քանի րոպե անց դրանց վրա լցնել սառը ջուր: Սա կօգնի արագ հեռացնել կեղևը: Սմբուկներն ավելացնել տապակի մեջ, խառնել և եփել կափարիչով ծածկված 5-7 րոպե: Այնուհետև ավելացրեք կեղևահան արված և մանրացված լոլիկը: Եփել ևս 5 րոպե:
- Համեմել բանջարեղենը աղով և պղպեղով, ճզմել սխտորը և ավելացրեք մի գդալ թթվասեր: Խառնել և վերևում շաղ տալ քերած պանիր: Վերցնել կրակից, ծածկել և թող մնա 5 րոպե, որպեսզի պանիրը լրիվ հալվի:
- Բուրավետ սմբուկով բանջարեղենային ուտեստն արդեն սեղանի վրա է: Ճիշտ ժամանակն է այն համտեսելու: Բանջարեղենի և պանրի համադրությունը միշտ էլ ձեռնտու է, այնպես որ անհնար է կասկածել ուտեստի համեղության վրա: Իսկ սմբուկն այն ավելի հագեցնող կդարձնի, և չեք զգա մսի կարիք:
Սմբուկով բանջարեղենային ուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Իսկ եթե առանց մսի կյանք չունեք, ապա վայելեք այս տեսանյութում ներկայացվող բաղադրատոմսով ուտեստը