Պատրաստենք բուրավետ, քնքուշ և շատ ախորժելի Սմբուկով ուտեստ նավակներ:
Սրանք տարբեր առիթներով կարող եք լցոնել ձեր ցանկությամբ տարբեր միջուկներով:
Սմբուկով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 400 գր
_Ռեհան 1 թեյի գդալ
_Օրեգանո 1 թեյի գդալ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Պանիր 120 գր
_Սխտոր 1 պճեղ՝ ըստ ճաշակի
Սմբուկով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Ընտրեք մեծ սմբուկներ, որոնք կարելի է կտրել երկու մասի և ստանալ «նավակներ»։
_Մեջտեղը զգուշորեն հեռացնել, մնացածը ցողել բուսայուղով, աղով և պղպեղով, կարելի է ցանել անուշաբույր կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի։
_Նավակները թխել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 15 րոպե։
_Սմբուկի միջուկն ու սոխը կտրատել խորանարդներով։
_Սոխը լցնել տապակի մեջ, տապակել մինչև կիսաեփ լինելը, լցնել սմբուկը, խառնել և տապակել, մինչև ոսկե դարչնագույնը մոտ 10 րոպե։
_Լոլիկը կտրատել խորանարդներով, խառնել օրեգանոյի ու ռեհանի հետ, ավելացնել բանջարեղենին։
_Համը հավասարակշռելու համար ավելացնել 0,5 թ.գ. շաքարավազ
_Ավելացնել սխտորը, կանաչիները, խառնել և եփել 1 րոպե։
_Միջուկը տարածել նավակների մեջ, թխել ջեռոցում 10 րոպե։
_Ցանել քերած պանիր և թխել ջեռոցում, մինչև պանիրը հալվի՝ մոտ 7-10 րոպե։
Նման թեթև, բայց շատ համեղ ուտեստի համար մատուցեք տարբեր կողմնակի ուտեստներ և խորտիկներ, սմբուկը հիանալի համադրվում է տարբեր մթերքների հետ։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Շատ շքեղ համով սմբուկով աղցան