Տաք օրերն առանց բանջարեղենային ուտեստների հնարավոր չէ պատկերացնել: Այսօր առաջարկում ենք սմբուկով ուտեստ՝ հաճելի ու նուրբ, համեղ ջեռեփուկ:
Համեղ բանջարեղենային ուտեստի համար մեզ պետք է սմբուկ, պանիր, լոլիկ և առողջ սպանախ, ինչն ուտեստին տալիս է հատուկ համ:
Սմբուկով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2 հատ
_Լոլիկ 3 հատ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Անուշաբույր կանաչիներ, սխտոր, ռեհան՝ ըստ ճաշակի
_Բուսական կամ ձիթապտղի յուղ՝ ըստ ճաշակի
_Սպանախ 140 գր
_Ռիկոտա 4 ճաշի գդալ
_Մարինարա սոուս՝ ըստ ճաշակի
_Մոցարելլա կամ պարմեզան 200 գ
Սմբուկով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկները կտրել երկարությամբ և եթե դառն են՝ դրանք թրջել աղ արած ջրի մեջ:
_Կտրել լոլիկը շերտերով, աղ և անուշաբույր կանաչիներ ցանել:
_Ջեռոցի տապակին բուսական յուղ քսել և շարել սմբուկները, դրանց վրա աղ ցանել, ավելացնել անուշաբույր կանաչիներ, չոր ռեհան և ցողել բուսական յուղով:
_Եփել 20 րոպե, 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
_Կտրատել սպանախը ցանկացած ձևով և խառնել փափուկ պանրի և սխտորի հետ, համեմել աղով և պղպեղով:
_Քսել ձևամանը յուղով և դնել սմբուկի կտորները այնպես, որ դրանք ծածկեն ձևամանի ներքևն ու կողերը:
_Մեջտեղում դնել սպանախի և պանրի զանգված, իսկ վրան լոլիկի շրջանակներ, մոցարելլայի կտորներ:
_Ծածկել միջուկը սմբուկով և վրան քսել սոուսը, ցողել բուսայուղ և կրկին դնել սպանախով միջուկը:
_Կրկնել շերտերը, մինչև մթերքը սպառվի:
_Եփել 200 աստիճանով՝ մոտ 30 րոպե:
Այս ջեռեփուկը ստացվում է շատ հագեցնող, ախորժելի և անուշաբույր, այն կարելի է մատուցել տաք կամ սառը վիճակում, տարբեր նախուտեստների և կողմնակի ուտեստների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով ուտեստ 2 րոպեում