Սնկով ալադիներ. Պատրաստվում են ընդամենը 5 րոպեում
Դժվար է պատկերացնել ավելի պարզ թխած ուտեստներ, քան ալադիները, նրբաբլիթները: Սկսենք նրանից, որ խմորը պատրաստելու համար պետք է ընդամենը մի քանի րոպե: Իսկ բլիթները տապակելու համար կես րոպեն բավական է: Այնպես որ, ես ամեն անգամ այս ուտեստը տարբեր կերպ եմ պատրաստում: Վերջերս ես փորձեցի սնկով տարբերակը, և հիմա նույնիսկ չգիտեմ` կվերադառնա՞մ դասական բաղադրատոմսին:
Երբ մայրս սնկով նրբաբլիթ է պատրաստում, նա երբեք սունկը չի լվանում, ասում է, որ այսպիսով նրանք ավելորդ ջուր են կլանում: Դրանք ցանում է ալյուրով և լավ խառնում: Այդպես ամբողջ կեղտը խառնվում է ալյուրին: Մայրիկս այնուհետև անձեռոցիկով սրբում է սունկը և մաքրում դրանք: Այնուամենայնիվ, արեք այնպես, ինչպես ցանկանում եք:
Սնկով ալադիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շամպինիոն 500 գ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Հաց 100 գ
- Կաթ 150 մլ
- Ձու 1 հատ
- Օսլա 3 ճաշի գդալ
- Կարագ 30 գ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Մաղադանոս 20 գ
- Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
- Մայորան 0,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Աղ 1 թեյի գդալ
Սնկով ալադիներ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և մաքրել սունկը: Կտրել դրանք ափսեի մեջ: Մաքրել սոխը և կտրել փոքր խորանարդներով: Ճզմել սխտորը մամլիչով: Կտրատել բոքոն հացը կտորներով և թրջել կաթի մեջ:
- Կաթսայի մեջ տաքացնել կարագը և արևածաղկի ձեթը: Տապակել սոխն այս խառնուրդի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա: Դրանից հետո ավելացնել սխտորը: Եփել 2 րոպե: Դրանից հետո սունկն ավելացնել թավայի մեջ: Բանջարեղենը շոգեխաշել մոտ 10 րոպե՝ ժամանակի կեսն առանց կափարիչի: 5 րոպե անց ավելացնել համեմունքները, աղը և խառնել: Ծածկել տապակը կափարիչով:
- Սառեցնել պատրաստի սունկը: Միևնույն ժամանակ, փափկեցրած բոքոնը տրորել պատառաքաղով: Սունկը լցնել խորը ամանի մեջ: Ձուն, օսլան և մանրացված մաղադանոսը լցնել վրան և խառնել բաղադրիչները: Պետք է ստացվի խառնուրդ, որը հիշեցնում է ալադիի խմորը:
- Տաքացնել բուսական յուղը տապակի մեջ: 1 ճաշի գդալի չափով խառնուրդից լցնել: Տապակել դրանք երկու կողմերից` միջին կրակի վրա: Պատրաստի ալադիները շարել թղթե սրբիչի վրա:
Մատուցել սնկով նրբաբլիթները դեռ տաք վիճակում, թթվասերի և բանջարեղենի աղցանի հետ: Կերակուրը ստացվում է թեթև, արագ և շատ հետաքրքիր:
Սնկով ալադիները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ ալադիներ