Սնկով ալադիներ. Պատրաստվում են ընդամենը 5 րոպեում

Սնկով ալադիներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սնկով ալադիներ. Պատրաստվում են ընդամենը 5 րոպեում

Դժվար է պատկերացնել ավելի պարզ թխած ուտեստներ, քան ալադիները, նրբաբլիթները: Սկսենք նրանից, որ խմորը պատրաստելու համար պետք է ընդամենը մի քանի րոպե: Իսկ բլիթները տապակելու համար կես րոպեն բավական է: Այնպես որ, ես ամեն անգամ այս ուտեստը տարբեր կերպ եմ պատրաստում: Վերջերս ես փորձեցի սնկով տարբերակը, և հիմա նույնիսկ չգիտեմ` կվերադառնա՞մ դասական բաղադրատոմսին:

Սնկով ալադիներ

Երբ մայրս սնկով նրբաբլիթ է պատրաստում, նա երբեք սունկը չի լվանում, ասում է, որ այսպիսով նրանք ավելորդ ջուր են կլանում: Դրանք ցանում է ալյուրով և լավ խառնում: Այդպես ամբողջ կեղտը խառնվում է ալյուրին: Մայրիկս այնուհետև անձեռոցիկով սրբում է սունկը և մաքրում դրանք: Այնուամենայնիվ, արեք այնպես, ինչպես ցանկանում եք:

Սնկով ալադիներ

Սնկով ալադիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Շամպինիոն 500 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Հաց 100 գ
  • Կաթ 150 մլ
  • Ձու 1 հատ
  • Օսլա 3 ճաշի գդալ
  • Կարագ 30 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
  • Մաղադանոս 20 գ
  • Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
  • Մայորան 0,5 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
  • Աղ 1 թեյի գդալ

Սնկով ալադիներ

Սնկով ալադիներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ և մաքրել սունկը: Կտրել դրանք ափսեի մեջ: Մաքրել սոխը և կտրել փոքր խորանարդներով: Ճզմել սխտորը մամլիչով: Կտրատել բոքոն հացը կտորներով և թրջել կաթի մեջ:
  2. Կաթսայի մեջ տաքացնել կարագը և արևածաղկի ձեթը: Տապակել սոխն այս խառնուրդի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա: Դրանից հետո ավելացնել սխտորը: Եփել 2 րոպե: Դրանից հետո սունկն ավելացնել թավայի մեջ: Բանջարեղենը շոգեխաշել մոտ 10 րոպե՝ ժամանակի կեսն առանց կափարիչի: 5 րոպե անց ավելացնել համեմունքները, աղը և խառնել: Ծածկել տապակը կափարիչով:
  3. Սառեցնել պատրաստի սունկը: Միևնույն ժամանակ, փափկեցրած բոքոնը տրորել պատառաքաղով: Սունկը լցնել խորը ամանի մեջ: Ձուն, օսլան և մանրացված մաղադանոսը լցնել վրան և խառնել բաղադրիչները: Պետք է ստացվի խառնուրդ, որը հիշեցնում է ալադիի խմորը:
  4. Տաքացնել բուսական յուղը տապակի մեջ: 1 ճաշի գդալի չափով խառնուրդից լցնել: Տապակել դրանք երկու կողմերից` միջին կրակի վրա: Պատրաստի ալադիները շարել թղթե սրբիչի վրա:

Սնկով ալադիներ

Մատուցել սնկով նրբաբլիթները դեռ տաք վիճակում, թթվասերի և բանջարեղենի աղցանի հետ: Կերակուրը ստացվում է թեթև, արագ և շատ հետաքրքիր:

Սնկով ալադիները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ ալադիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք