Պատրաստեք Սնկով լցոնած կոտլետներ, արագ եփվող մսային ուտեստ, որը կարելի է պատրաստել ինչպես ընտանեկան ընթրիքի, այնպես էլ տոնական սեղանի համար։
Սնկով լցոնած կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի աղացած միս 600 գր
_Սոխ 0,5 հատ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Պաքսիմատ 4 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 1 թեյի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Աղացած սև պղպեղ 1 պտղունց
Լցոնի համար
_Սունկ 200 գր
_Սոխ 0,5 հատ
_Պանիր 50 գր
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած սև պղպեղ
Սնկով լցոնած կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը մաքրել, մանր կտրատել։
_Լվանալ սունկը, չորացնել, մանր կտրատել:
_Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել ուժեղ կրակի վրա՝ սկզբում սոխը, ապա սունկը։
_Տապակել 5 րոպե, սունկը սոխով լցնել ամանի մեջ, թողնել մի փոքր սառչի։
_Պանիրը քերել մանր քերիչով։ Սոխով սնկերին ավելացնել պանիրը, աղն ու պղպեղը, խառնել։
_Մսով բլիթների համար սոխն ու սխտորը մանրացնել, ավելացնել աղացած մսին, աղ, պղպեղ անել, խառնել:
_Լցնել պաքսիմատը, նորից խառնել։
_Ջեռոցի տապակը յուղել բուսական յուղով։ Աղացած մսից ձևավորել բլիթներ, դնել տապակի վրա՝ միմյանցից փոքր հեռավորության վրա։
_Մատներով յուրաքանչյուր բլիթի մեջտեղում մի փոքրիկ փոսիկ անել։
_Յուրաքանչյուր փոսիկի մեջ լցնել սնկով լցոն։
_Տապակը դնել նախապես մինչև 200°C տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե։
Պատրաստի կոտլետները դնել մատուցման ափսեի վրա, զարդարել կանաչիներով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ 2 համեղ տարբերակ