Սնկով և թթվասերով պելմենի. Պարզ ու հագեցնող, առօրյա ուտեստ  

Սնկով և թթվասերով պելմենի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սնկով և թթվասերով պելմենի. Ուսանողական տարիներից ինձ հիշատակ մնացած այս բաղադրատոմսը ձեզ նույնպես դուր կգա: Ընկերուհուս ծնողները հաճախ նրան կիսաֆաբրիկատներ էին ուղարկում ու նա ինձ սովորեցնում էիր իրենց ընտանեկան ավանդական կերակուրների պատրաստման եղանակները:

Միանգամից պետք է նշեմ, որ ուտեստը չափազանց պարզ է: Ես չեմ համարձակվի այն մատուցել երբ թանկ հյուրեր եմ ընդունում: Նրանք կմտածեն, որ ժլատ եմ: Բայց իմ ընտանիքի ամենօրյա պարզ ուտեստների ցանկում սա արժանի տեղ ունի, միշտ մի քանի տուփ պելմենի ունեմ սառնարանի պահուստում:

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Պելմենի 500 գ

_Շամպինիոն 200 գ

_Սոխ 100 գ

_Թթվասեր 100 մլ

_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

_Կարագ 40 գ

_Ջուր՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) 2 պտղունց

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պատրաստման եղանակը

_Կտրել սոխը փոքր խորանարդներով, իսկ սունկը՝ կտորներով: Դրանք տապակել տաք յուղի մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը: Համեմել աղով և պղպեղով տապակելու ընթացքում:

_Երկու կճուճիկների մեջ դնել կարագի կտոր: Լցնել ամանի կեսը հում պելմենիներով: Դրանց վրա լցնել տապակած սոխ և սունկ:

_Այժմ պատրաստել սոուս: Թթվասերը և տոմատի մածուկը խառնել ամանի մեջ: Վրան լցնել մի քանի ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Խառնել ամեն ինչ, համտեսել համեմունքներով և աղով:

_Սոուսը լցնել կաթսաների մեջ: Ծածկել դրանք կափարիչներով:

_Պատրաստել ուտեստը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Հավատացեք, կես ժամվա ընթացքում կաթսաների պելմենները ժամանակ կունենան ամբողջությամբ եփել և լավ ներծծվել սոուսով: Ի դեպ, ես երբեմն թթու կաղամբ եմ ավելացնում սոխի և սնկով տապակած սոխեռածին: Այս կերպ նույնպես շա համեղ է ստացվում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի

Խնդրում ենք Գնահատեք