Սնկով և թթվասերով պելմենի. Ուսանողական տարիներից ինձ հիշատակ մնացած այս բաղադրատոմսը ձեզ նույնպես դուր կգա: Ընկերուհուս ծնողները հաճախ նրան կիսաֆաբրիկատներ էին ուղարկում ու նա ինձ սովորեցնում էիր իրենց ընտանեկան ավանդական կերակուրների պատրաստման եղանակները:
Միանգամից պետք է նշեմ, որ ուտեստը չափազանց պարզ է: Ես չեմ համարձակվի այն մատուցել երբ թանկ հյուրեր եմ ընդունում: Նրանք կմտածեն, որ ժլատ եմ: Բայց իմ ընտանիքի ամենօրյա պարզ ուտեստների ցանկում սա արժանի տեղ ունի, միշտ մի քանի տուփ պելմենի ունեմ սառնարանի պահուստում:
Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Պելմենի 500 գ
_Շամպինիոն 200 գ
_Սոխ 100 գ
_Թթվասեր 100 մլ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Կարագ 40 գ
_Ջուր՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) 2 պտղունց
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սոխը փոքր խորանարդներով, իսկ սունկը՝ կտորներով: Դրանք տապակել տաք յուղի մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը: Համեմել աղով և պղպեղով տապակելու ընթացքում:
_Երկու կճուճիկների մեջ դնել կարագի կտոր: Լցնել ամանի կեսը հում պելմենիներով: Դրանց վրա լցնել տապակած սոխ և սունկ:
_Այժմ պատրաստել սոուս: Թթվասերը և տոմատի մածուկը խառնել ամանի մեջ: Վրան լցնել մի քանի ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Խառնել ամեն ինչ, համտեսել համեմունքներով և աղով:
_Սոուսը լցնել կաթսաների մեջ: Ծածկել դրանք կափարիչներով:
_Պատրաստել ուտեստը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
Հավատացեք, կես ժամվա ընթացքում կաթսաների պելմենները ժամանակ կունենան ամբողջությամբ եփել և լավ ներծծվել սոուսով: Ի դեպ, ես երբեմն թթու կաղամբ եմ ավելացնում սոխի և սնկով տապակած սոխեռածին: Այս կերպ նույնպես շա համեղ է ստացվում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի