Շատերը կարծում են, որ տավարի լյարդ պատրաստելու գործընթացը շատ աշխատատար է: Երկարատև թրջումն ու մարինացումը շատ ժամանակ է պահանջում, և առանց դրա մսամթերքը կլինի կոշտ և անհամ:
Հետևաբար, շատերը հրաժարվում են սննդարար և դիետիկ սնունդը ուտելուց: Բայց սոխով տապակած լյարդը լիովին կփոխի ձեր կարծիքը:
Ուտեստը պատրաստելու համար բոլորովին հարկավոր չէ ալյուր կամ այլ թաթախում: Տավարի լյարդը տապակվում է սոխի շերտի վրա, այդպես լյարդը հաստատ չի այրվի:
Սոխով տապակած լյարդ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տավարի լյարդ 800 գ
_Սոխ 300 գ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Աղ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Սոխով տապակած լյարդ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ լյարդը, մաքրել այն թաղանթից և ճարպի շերտերից և կտրատել 1-1,5 սմ հաստությամբ շերտերով:
_Կտրել սոխը կես օղակներով: Տաքացնել թավայի մեջ արևածաղկի ձեթը և սոխը տապակել մինչև կիսաթափանցիկ դառնան: Աղ անել սոխին և վերևում դնել լյարդը:
_Տապակել 3-4 րոպե ցածր ջերմության վրա, այնուհետև շրջել լյարդի կտորները, առանց խառնելու սոխը:
_Լյարդի վրա պղպեղ անել և տապակել ևս 2-3 րոպե մյուս կողմից: Մի քանի անգամ շրջել լյարդը, մինչև այն դադարի արտազատել կարմրավուն հյութ: Կարևոր է չչորացնել լյարդը:
Պատրաստի լյարդը կլինի քնքուշ, հյութալի և սոխի բույրով ներծծված: Ընդամենը 15 րոպե և սեղանի վրա շատ համեղ մսային ուտեստ կհայտնվի: Դեռ կասկածո՞ւմ եք, որ տավարի լյարդը պետք չէ թրջել: Պարզապես փորձեք և բոլոր կասկածները միանգամից կվերանան:
Սոխով տապակած լյարդը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աշխարհի ամենաարագ և համեղ ընթրիքը