Ջեռոցում թխած Սպանախով կարկանդակներ մեր տանը սիրում են բոլորը: Դրանք միշտ լավ են ստացվում, փափուկ են, թեթև, ախորժելի։
Մարդիկ տարբեր նախընտրություններ ունեն, եթե չեք սիրում սպանախ, կարող եք միջուկն ընտրել ձեր ցանկությամբ, խմորը համակցվում է տարբեր միջուկների հետ։
Սպանախով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 200 մլ
_Ջուր 100 մլ
_Ձու 1 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Ալյուր 550 գր
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է
_Սպանախ 500 գր
_Սոխ 2 հատ
_Ճարպ 100 գր
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, անուշաբույր կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Սպանախով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք մածունը խառնել տաք ջրի, ձվի, աղի և բուսական յուղի հետ, հարել հարիչով, մինչև հարթ լինի։
_Ավելացնել մաղած ալյուրը, հունցել փափուկ, ճկուն խմոր, ծածկել և թողնել 10-15 րոպե։
_Միջուկի համար սպանախը մանր կտրատել, սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել։
_Խառնել դրանք, ավելացնել կանաչիները, աղը ու համեմունքները ըստ ճաշակի, ավելացնել ճարպը՝ մանր խորանարդներով կտրատած:
_Խմորը բաժանել 18 մասի և գնդիկներ անել։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով, դնել միջուկը և ծրարաձև ծալել։
_Ջեռոցի տապակին յուղ քսել, շարել կարկանդակները և հարած դեղնուց քսել:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 15-20 րոպե, բայց ուղղորդվեք ըստ ջեռոցի առանձնահատկությունների։
Այս պարզ, խմորն ու կանաչ միջուկը արդյունքում տալիս են շատ փափուկ, նուրբ կարկանդակներ՝ ոչ միայն համեղ, այլև առողջարար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլիով աղցան