Առողջարար կանաչիները հիանալի են աղցանների, ապուրների և կարկանդակների համար: Բայց ամենից շատ մեզ դուր եկավ Սպանախով կարտոֆիլը: Մենք պատրաստ ենք այն ուտել թեկուզ ամեն օր։
Ճաշատեսակի հիմնական բաղադրիչները շատ պարզ են, սակայն քչերն են օգտագործում այս համադրությունը։ Բայց եթե սրա վրա լցնեք ձվի սերուցքային սոուս և քերեք պանիրը, ապա ջեռեփուկից պոկվելն անհնարին կդառնա։ Եթե վերցնեք ոչ շատ յուղալի սերուցք, ապա ուտեստը կարող է գրեթե դիետիկ դառնալ։ Պատրա՞ստ եք փորձել:
Սպանախով կարտոֆիլ. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 6 հատ
_Սպանախ 500 գ
_Սոխ 1 հատ
_Կանաչ պղպեղ 1 հատ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Ձիթապտղի յուղ 45 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 45 մլ
_Ձու 2 հատ
_Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
_Սերուցք 200 մլ
_Չեդդեր 150 գ
_Կայենյան պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
_Աղացած կարմիր պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
_Պապրիկա 2 թեյի գդալ
_Ուրց 1 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Սպանախով կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել խոշոր կարտոֆիլները և կտրատել բարակ շերտերով։ Լցնել բարձր կողերով ջեռոցի կաղապարի մեջ, աղ անել, խառնել։
_Կարտոֆիլները հավասարաչափ տարածել և ցողել ձիթապտղի յուղով:
_Թխել 20 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում։
_Այդ ընթացքում մանր կտրատել լվացած և չորացրած սպանախը, մանր կտրատել սոխը և մի փոքր քաղցր պղպեղ։
_Տապակը տաքացնել արևածաղկի ձեթով և տապակել սոխն ու պղպեղը, մինչև փափկի։
_Բանջարեղենին ավելացնել կայենյան, կարմիր և սև պղպեղները, ավելացնել սխտորը, սպանախը և խառնել։
_Երբ կանաչիների ծավալը փոքրանա, աղ անել և շոգեխաշել այնքան, մինչև սպանախը գույնը փոխի։
_Սոուսի համար հարել ձուն, ալյուրն ու թանձր սերուցքը։
_Թխած կարտոֆիլի վրա լցնել սպանախը, լցնել սոուսը, վրան ցանել քերած պանիր, պապրիկա և ուրց։
_Կաղապարը դնել ջեռոցը ևս 20 րոպե։
_Պապրիկայի շնորհիվ ջեռեփուկի պանրի կեղևն էլ ավելի կարմրավուն է ստացվում:
Ջեռեփուկը մատուցեք անմիջապես, հենց տաք վիճակում: Կտրեք մասերով և շարեք ափսեների վրա։
Եթե մսի սիրահար եք, կարող եք մի շերտ տապակած աղացած միս ավելացնել։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Արագ և համեղ ընթրիք