Տապակած դդմիկ. Ամառային թեթև ուտեստ
Երկար ժամանակ ինձ թվում էր, որ տապակած կարտոֆիլից ու դդմիկից լավ բան չկա: Պարզապես անհրաժեշտ է դրանք թաթախել ալյուրի կամ խմորի մեջ, ապա տապակել յուղի մեջ: Ափսոս, որ ես նախկինում չգիտեի, թե ինչպես պետք է դդմիկը պատրաստել թավայի մեջ, որպեսզի նրանք նման լինեն կարտոֆիլի: Հիմա ես դրանք պատրաստում եմ միայն այս եղանակով:
Բաղադրատոմսի նրբությունն այն է, որ բանջարեղենը կտրեք հաստ շերտերով: Դրա շնորհիվ բանջարեղենն ավելի հյութեղ կլինի, և կտապակվի մինչև ոսկեգույն երանգի:
Տապակած դդմիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Սոյայի սոուս 1 ճաշի գդալ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Մանանեխ 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
- Սամիթ` ըստ ճաշակի
Տապակած դդմիկ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել դդմիկը և կտրել դրանք խոշոր շերտերով, ինչպես կարտոֆիլը:
- Դդմիկը թաթախել պապրիկայի և ալյուրի խառնուրդի մեջ, որպեսզի խառնուրդը հավասարապես ծածկի դրանք:
- Տապակել դդմիկը յուղի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնա:
- Տապակելու ընթացքում պատրաստել սոուսը. Մանր կտրատած սամիթը խառնել մանանեխի, սոյայի սոուսի, պղպեղի և աղի հետ:
- Համեմել տաք դդմիկը սոուսով և մատուցել:
Տապակած դդմիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլը ջեռոցում