Տապակած լյարդ. Խորամանկ հնարքով պատրաստվող հետաքրքիր ուտեստ:
Նման ճաշատեսակի պատրաստման հիմնական խնդիրն է մթերքի դառնությունն ու կոշտությունը վերացնելը, նրան գեղեցիկ, ախորժելի տեսք հաղորդելը: Ցանկալի արդյունքի կարելի է հասնել լյարդը օսլայի մեջ մարինացնելով:
Այսպես կարելի է տապակել տավարի, խոզի կամ գառան լյարդ: Միշտ ստացվում են գեղեցիկ և փափուկ կտորներ: Եվ դուք կուզենաք ուտեստը կրկին ու կրկին պատրաստել: Միայն մեկ բաղադրիչը կտրուկ կփոխի ձեր նախընտրած մթերքի համը: Բաղադրատոմսը ինձ անմիջապես հետաքրքրեց: Կարծում եմ, որ դու նույնպես կհետաքրքրվես:
Տապակած լյարդ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Տավարի լյարդ 500 գ
- Ձու 1 հատ
- Օսլա 1 ճաշի գդալ
- Սոխ 2 հատ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ 20 մլ
Տապակած լյարդ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ լյարդը, հեռացնել ծորանները, կտրել միջին կտորների: Համեմել աղով և պղպեղով:
- Ձուն հարել օսլայով, լցնել լյարդի վրա և լավ խառնել: Թողեք 40-60 րոպե: Տաքացնել յուղը թավայի մեջ, յուրաքանչյուր կողմից 2 րոպե տապակել:
- Առանձին տապակել կես օղակներով կտրատած սոխը՝ մինչև թափանցիկ դառնա: Խառնել սոխն ու լյարդը, եփել միջին կրակի վրա 10-15 րոպե:
Համեղ, փայլուն կտորները լավ կհամադրվեն կարտոֆիլի պյուրեով, խաշած հնդկաձավարով կամ բրնձով: Համոզված եմ, որ կրկին կպատրաստեք:
Տապակած լյարդը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կոլոլակով և բրնձով ուտեստ