Տապակած խոզի կողիկների բաղադրատոմսը շատ հարմար է ամենօրյա ընթրիքի համար. Շատ ժամանակ չի պահանջում, կարող եք առանց շտապելու պատրաստել աշխատանքից հետո, նույնիսկ, եթե ամուրի տղամարդ եք: Քանի դեռ եփվում է՝ մի շիշ գարեջուր կխմեք, և ձեր ախորժակը նույնպես կբացվի:
Տապակած խոզի կողիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Խոզի կողիկներ — 700 գրամ
_սոխ — 1 գլուխ
_սխտոր — 3-4 պճեղ
_դափնու տերև — 1 հատ
_աղ — ըստ ճաշակի
_պղպեղ — ըստ ճաշակի
_անուշաբույր պղպեղ — 3-4 հատ
_նախընտրած համեմունքներ — ըստ ճաշակի
Տապակած խոզի կողիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Մանրակրկիտ լվանալ կողերը, չորացնել թղթե սրբիչներով, ապա կտրել մասերի:
_Սխտորը ճզմել մամլիչով:
_Կտրել սոխը օղակներով կամ կես օղակներով:
_Տապակը դնել կրակի վրա, դրա մեջ տաքացնել բուսական յուղը: Կողիկները դնել տաք յուղի մեջ և տապակել ուժեղ կրակի վրա 10-12 րոպե՝ խառնելով բահիկով:
_Երբ միսը կարմրի, սոխն ու սխտորն ավելացրեք տապակի մեջ և կրակը թուլացնել: Լավ խառնել ամեն ինչ և շարունակեք տապակել ևս մոտ 6 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով:
_Այժմ մի փոքր քանակությամբ եռացող ջուր լցնել տապակի մեջ: Ձեր հայեցողությամբ ավելացնել աղ, պղպեղ (ներառյալ բուրավետը), դափնու տերև և այլ համեմունքներ:
_Ավելի թուլացնել կրակը, ծածկեք թավան կափարիչով և շարունակել տապակել մոտ կես ժամ, մինչև միսը եփվի: Մի մոռացեք պարբերաբար խառնել տապակի պարունակությունը:
Տապակած խոզի կողիկները պատրաստ են, մատուցեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ խոզի միս ջեռոցում