Տապակած խոզի միս. Հյութեղ փափուկ անուշաբույր ընթրիք

Տապակած խոզի միս ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մսի սիրահարները գիտեն, թե որքան կարևոր է Տապակած խոզի միսը ճիշտ պատրաստել: Սրանից է կախված մսի հյութեղությունը, համը և նույնիսկ տեսքը։

Լիտվաիները շատ զգայուն են միս պատրաստելու հարցում, ուստի նրանց բաղադրատոմսերը միշտ փայլում են ինքնատիպությամբ:

Տապակած խոզի միս

Տապակած խոզի միս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խոզի կրծքի փափկամիս 2 կտոր

_Մեղր 1 թեյի գդալ

_Կոկա կոլա 250 մլ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Կծու չիլի պղպեղ 1 թեյի գդալ

_Աղացած սև պղպեղ  1/3 թեյի գդալ

_Դափնու տերև 2 հատ

_Աղ 1 թեյի գդալ

Տապակած խոզի միս

Տապակած խոզի միս. Պատրաստման եղանակը

_Միսը մշակել, մանրակրկիտ լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչով։

_Տապակը տաքացնել միջին ջերմության վրա՝ առանց բուսայուղ լցնելու։

_Միսը մի քանի անգամ տապակել երկու կողմից, մինչև ճարպը սկսի հալվել։

_Սխտորը տապակի մեջ դնել կրծքամսի վրա, շարունակել տապակել այնքան, մինչև ամբողջ ճարպը հալվի։

_Այնուհետև թավայից հանել սխտորը, մսի վրա կոկա կոլա լցնել։

_Միսը համեմել աղով, պղպեղով, լցնել կծու չիլին, ավելացնել մեղրը։

_Մեկ րոպե անց շրջել, թողնել, որ բաղադրիչները ներծծվեն։

_Մսի վրա դափնու տերև դնել և կափարիչով ծածկել տապակը, 40 րոպե եփել թույլ կրակի վրա։

Տապակած խոզի միս

Արդյունքում մենք կստանանք հյութեղ և նուրբ կրծքամիս, որը հալչում է բերանում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Օջախուրի խոզի մսով

Խնդրում ենք Գնահատեք