Մսի սիրահարները գիտեն, թե որքան կարևոր է Տապակած խոզի միսը ճիշտ պատրաստել: Սրանից է կախված մսի հյութեղությունը, համը և նույնիսկ տեսքը։
Լիտվաիները շատ զգայուն են միս պատրաստելու հարցում, ուստի նրանց բաղադրատոմսերը միշտ փայլում են ինքնատիպությամբ:
Տապակած խոզի միս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի կրծքի փափկամիս 2 կտոր
_Մեղր 1 թեյի գդալ
_Կոկա կոլա 250 մլ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Կծու չիլի պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ 1/3 թեյի գդալ
_Դափնու տերև 2 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
Տապակած խոզի միս. Պատրաստման եղանակը
_Միսը մշակել, մանրակրկիտ լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչով։
_Տապակը տաքացնել միջին ջերմության վրա՝ առանց բուսայուղ լցնելու։
_Միսը մի քանի անգամ տապակել երկու կողմից, մինչև ճարպը սկսի հալվել։
_Սխտորը տապակի մեջ դնել կրծքամսի վրա, շարունակել տապակել այնքան, մինչև ամբողջ ճարպը հալվի։
_Այնուհետև թավայից հանել սխտորը, մսի վրա կոկա կոլա լցնել։
_Միսը համեմել աղով, պղպեղով, լցնել կծու չիլին, ավելացնել մեղրը։
_Մեկ րոպե անց շրջել, թողնել, որ բաղադրիչները ներծծվեն։
_Մսի վրա դափնու տերև դնել և կափարիչով ծածկել տապակը, 40 րոպե եփել թույլ կրակի վրա։
Արդյունքում մենք կստանանք հյութեղ և նուրբ կրծքամիս, որը հալչում է բերանում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Օջախուրի խոզի մսով