Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ. Նուրբ սոուսով այս գնդիկները կատարյալ խորտիկ են երեկոյի համար

Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այսօր ես ձեզ հետ կկիսվեմ պարզ, բայց շատ համեղ խորտիկի՝ Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ պատրաստելու բաղադրատոմսով։

Կարտոֆիլի այս գնդիկներն աներևակայելի հեշտ են պատրաստվում։ Փաստորեն, ձեզ հարկավոր է միայն կարտոֆիլ և արևածաղկի ձեթ: Եվ դուք նույնիսկ կարիք չունեք բանջարեղենը եփել. ձեզ անհրաժեշտ է հում կարտոֆիլ: Գնդիկները դրսից խրթխրթան են, համեղ ոսկե դարչնագույն ընդերքով: Իսկ ներսում նախուտեստը մնում է փափուկ և քնքուշ։

Կարտոֆիլի նախուտեստը աներևակայելիորեն համադրվում է առաջարկվող սոուսի հետ: Դրա միակ թանկարժեք բաղադրիչը պարմեզանն է, որը հարկ եղած դեպքում կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ պանրով, որպեսզի ուտեստն ավելի մատչելի լինի: Բացի այդ, ազատորեն փորձարկեք ձեր սիրած համեմունքները:

Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ
Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ. Բաղադրիչներ

_ Կարտոֆիլ 3 հատ

_ Աղ՝ ըստ ճաշակի

_ Եգիպտացորենի օսլա 4 ճաշի գդալ

_ Կարագ 50 գ

_ Սխտոր 5 պճեղ

_ Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ

_ Կաթ 200 մլ

_ Պապրիկա՝ ըստ ճաշակի

_ Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_ Պարմեզան 50 գ

_ Հալած պանիր 30 գ

Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ
Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ. Պատրաստման եղանակը

_ Հում կարտոֆիլը մաքրել և բանջարեղենը կեղևահանող հարմարանքով կտրատել բարակ շերտերով: Կարտոֆիլը ծածկել ջրով և քամել մաղով։

_ Աղ արեք բանջարեղենին և ավելացնել եգիպտացորենի օսլան, խառնել և թողնել 10 րոպե։ Դրանից հետո կարտոֆիլից գնդիկներ կազմել ու դնել ափսեի մեջ։

_Սեղմել և կտրատել սխտորի պճեղները, տապակել կարագի մեջ։

_ Թավայի մեջ ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնելով եփել։

_ Լցնել 20 մլ ջուր և կաթ, բաղադրիչները լավ խառնել։ Աղ անել սոուսը և համեմել պղպեղով։

_ Թավայի մեջ ավելացնել քերած պարմեզանն ու հալած պանիրը, սոուսը հասցնել հարթ խտության։

_ Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը և տապակել կարտոֆիլի գնդիկները մինչև ոսկեգույն դառնալը բոլոր կողմերից։

_ Դնել դրանք թղթե սրբիչի վրա:

_ Ընդամենը երեք կարտոֆիլից մի ամբողջ սար տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ են ստացվում:

Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ

Խորհուրդ եմ տալիս անմիջապես պատրաստել գնդիկների կրկնակի բաժին։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տապակած պանիր

Խնդրում ենք Գնահատեք