Այսօր ես ձեզ հետ կկիսվեմ պարզ, բայց շատ համեղ խորտիկի՝ Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ պատրաստելու բաղադրատոմսով։
Կարտոֆիլի այս գնդիկներն աներևակայելի հեշտ են պատրաստվում։ Փաստորեն, ձեզ հարկավոր է միայն կարտոֆիլ և արևածաղկի ձեթ: Եվ դուք նույնիսկ կարիք չունեք բանջարեղենը եփել. ձեզ անհրաժեշտ է հում կարտոֆիլ: Գնդիկները դրսից խրթխրթան են, համեղ ոսկե դարչնագույն ընդերքով: Իսկ ներսում նախուտեստը մնում է փափուկ և քնքուշ։
Կարտոֆիլի նախուտեստը աներևակայելիորեն համադրվում է առաջարկվող սոուսի հետ: Դրա միակ թանկարժեք բաղադրիչը պարմեզանն է, որը հարկ եղած դեպքում կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ պանրով, որպեսզի ուտեստն ավելի մատչելի լինի: Բացի այդ, ազատորեն փորձարկեք ձեր սիրած համեմունքները:
Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ. Բաղադրիչներ
_ Կարտոֆիլ 3 հատ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Եգիպտացորենի օսլա 4 ճաշի գդալ
_ Կարագ 50 գ
_ Սխտոր 5 պճեղ
_ Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
_ Կաթ 200 մլ
_ Պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
_ Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_ Պարմեզան 50 գ
_ Հալած պանիր 30 գ
Տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ. Պատրաստման եղանակը
_ Հում կարտոֆիլը մաքրել և բանջարեղենը կեղևահանող հարմարանքով կտրատել բարակ շերտերով: Կարտոֆիլը ծածկել ջրով և քամել մաղով։
_ Աղ արեք բանջարեղենին և ավելացնել եգիպտացորենի օսլան, խառնել և թողնել 10 րոպե։ Դրանից հետո կարտոֆիլից գնդիկներ կազմել ու դնել ափսեի մեջ։
_Սեղմել և կտրատել սխտորի պճեղները, տապակել կարագի մեջ։
_ Թավայի մեջ ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնելով եփել։
_ Լցնել 20 մլ ջուր և կաթ, բաղադրիչները լավ խառնել։ Աղ անել սոուսը և համեմել պղպեղով։
_ Թավայի մեջ ավելացնել քերած պարմեզանն ու հալած պանիրը, սոուսը հասցնել հարթ խտության։
_ Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը և տապակել կարտոֆիլի գնդիկները մինչև ոսկեգույն դառնալը բոլոր կողմերից։
_ Դնել դրանք թղթե սրբիչի վրա:
_ Ընդամենը երեք կարտոֆիլից մի ամբողջ սար տապակած կարտոֆիլի գնդիկներ են ստացվում:
Խորհուրդ եմ տալիս անմիջապես պատրաստել գնդիկների կրկնակի բաժին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանիր