Տապակած կարտոֆիլ. Նրբահամ ուտեստ շվեյցարական խոհանոցից
Այս ուտեստը համատեղում է ինչպես տապակած կարտոֆիլի, այնպես էլ նրբաբլիթի համը: Մյուս կողմից, այն եզակի է և ինքնատիպ:
Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ — 550 գ
- Աղ — 4-5 գ
- Հալած կարագ կամ բուսական յուղ — 30 գ
- Արևաժաղկի ձեթ 30 գր
- Ուրց՝ ըստ ճաշակի
- Շամպինիոն՝ ըստ ճաշակի
- Պանիր՝ ըստ ճաշակի
- Թթվասեր` ըստ ճաշակի
Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլի պալարները քերել խոշոր քերիչով և լցնել սառը ջրի մեջ, երեք րոպե մնա:
- Կարտոֆիլը ճզմել և դնել անձեռոցիկի վրա խոնավություն կլանելու համար:
- Քամած կարտոֆիլը տարայի մեջ լցնել, աղ անել, շաղ տալ ուրց, կարող եք վերցնել այլ կանաչիներ:
- Կարող եք ավելացնել մանր կտրատած սոխը:
- Կարտոֆիլին ավելացնել նախապես հալված կարագը կամ բուսական յուղը: Յուղը տաքացնել տապակի մեջ:
- Տապակի մեջ տարածել կարտոֆիլի զանգվածը, սեղմել, բայց առանց խառնելու:
- Եփել 5 րոպե չափավոր կրակի վրա:
- Կարտոֆիլը մի փոքր հեռացնել տապակի կողմերից:
- Մանր կտրատել սոխը և շամպինիոնները:
- Վերցնել մեկ այլ թավա, տապակել սոխը, ավելացնել սունկը, շարունակել տապակել:
- Երբ անցնի 5 րոպե, կարտոֆիլը բավականաչափ եփված կլինի:
- Իջեցրեք կրակը և կարտոֆիլի բլիթն արագ շրջեք հարթ ափսեի վրա:
- Դնել տապակի վրա և կարտոֆիլը տապակել մյուս կողմում:
- Անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ յուղ ավելացնել:
- Քանի որ արդեն ավելորդ ջուրը պետք է գոլորշիացված լինի շամպինիոններից, այժմ կարող եք դրանք համեմել աղով և պղպեղով:
- Տապակել սունկը ևս 2 րոպե և հանել կրակից:
- Այս ընթացքում շրջված կարտոֆիլի բլիթը եփվում է 4 րոպե, այն արդեն պատրաստ է: Կարող եք ուժեղացնել կրակը, որպեսզի բլիթը բավականաչափ կարմրի:
Բլիթի վրա լցնել տապակած սունկը և մատուցել: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել պանրով, թթվասերով, թույլ աղած ձկով, կրծքամսով, խոզապուխտով:
Տապակած կարտոֆիլը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած կարտոֆիլ