Տապակած կարտոֆիլ. Նրբահամ ուտեստ շվեյցարական խոհանոցից

Տապակած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած կարտոֆիլ. Նրբահամ ուտեստ շվեյցարական խոհանոցից

Այս ուտեստը համատեղում է ինչպես տապակած կարտոֆիլի, այնպես էլ նրբաբլիթի համը: Մյուս կողմից, այն եզակի է և ինքնատիպ:

Տապակած կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ — 550 գ
  • Աղ — 4-5 գ
  • Հալած կարագ կամ բուսական յուղ — 30 գ
  • Արևաժաղկի ձեթ 30 գր
  • Ուրց՝ ըստ ճաշակի
  • Շամպինիոն՝ ըստ ճաշակի
  • Պանիր՝ ըստ ճաշակի
  • Թթվասեր` ըստ ճաշակի

Սունկը կարագով

Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլի պալարները քերել խոշոր քերիչով և լցնել սառը ջրի մեջ, երեք րոպե մնա:
  2. Կարտոֆիլը ճզմել և դնել անձեռոցիկի վրա խոնավություն կլանելու համար:
  3. Քամած կարտոֆիլը տարայի մեջ լցնել, աղ անել, շաղ տալ ուրց, կարող եք վերցնել այլ կանաչիներ:
  4. Կարող եք ավելացնել մանր կտրատած սոխը:
  5. Կարտոֆիլին ավելացնել նախապես հալված կարագը կամ բուսական յուղը: Յուղը տաքացնել տապակի մեջ:
  6. Տապակի մեջ տարածել կարտոֆիլի զանգվածը, սեղմել, բայց առանց խառնելու:
  7. Եփել 5 րոպե չափավոր կրակի վրա:
  8. Կարտոֆիլը մի փոքր հեռացնել տապակի կողմերից:
  9. Մանր կտրատել սոխը և շամպինիոնները:
  10. Վերցնել մեկ այլ թավա, տապակել սոխը, ավելացնել սունկը, շարունակել տապակել:
  11. Երբ անցնի 5 րոպե, կարտոֆիլը բավականաչափ եփված կլինի:
  12. Իջեցրեք կրակը և կարտոֆիլի բլիթն արագ շրջեք հարթ ափսեի վրա:
  13. Դնել տապակի վրա և կարտոֆիլը տապակել մյուս կողմում:
  14. Անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ յուղ ավելացնել:
  15. Քանի որ արդեն ավելորդ ջուրը պետք է գոլորշիացված լինի շամպինիոններից, այժմ կարող եք դրանք համեմել աղով և պղպեղով:
  16. Տապակել սունկը ևս 2 րոպե և հանել կրակից:
  17. Այս ընթացքում շրջված կարտոֆիլի բլիթը եփվում է 4 րոպե, այն արդեն պատրաստ է: Կարող եք ուժեղացնել կրակը, որպեսզի բլիթը բավականաչափ կարմրի:

Տապակած կարտոֆիլ

Բլիթի վրա լցնել տապակած սունկը և մատուցել: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել պանրով, թթվասերով, թույլ աղած ձկով, կրծքամսով, խոզապուխտով:

Տապակած կարտոֆիլը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած կարտոֆիլ

Խնդրում ենք Գնահատեք