Համեղ ու հագեցնող ընթրիք հավի մսով և տապակած կարտոֆիլով։
Մատչելի մթերքներով և նվազագույն ժամանակ ծախսելով՝ արդյունքում ստացվում է պարզապես հրաշք ուտեստ։
Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Երիտասարդ կարտոֆիլ 1,5 կգ
_Խոշոր աղ 2-4 ճաշի գդալ
_Հավի կրծքամիս 1 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
_Սոխ 1 հատ
_Պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Քացախ 6% 4 ճաշի գդալ
_Ջուր 30 մլ
_Կարագ 20 գր
_Պանիր 50 գր
_Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլի բարակ կեղևը մաքրելու համար անհրաժեշտ է միայն խոշոր աղ։
_Կարտոֆիլի վրա աղ լցնել ու ձեռքերով տրորել։
_Այնուհետև լցնել ջրի մեջ և լվանալ, կտեսնեք, որ աղն ամբողջությամբ մաքրվել է կեղևը։
_Կարտոֆիլը եփել աղ արած ջրի մեջ, թողնել սառչի:
_Տապակել կարտոֆիլը մինչև ոսկե դարչնագույնը և մի կողմ դնել:
_Սոխը կտրատել բարակ կիսաօղակներով և մարինացնել ջրի մեջ, որի մեջ պետք է ավելացնել քացախը, շաքարը, աղը, մարինացնել մոտ 15 րոպե։
_Միսը կտրատել, վրան աղ ու պապրիկա անել և այլ համեմունքներ ցանել։
_Տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Վրան լցնել սոխը, ապա կարտոֆիլը և ցանել քերած պանիրը, կանաչիները, քերած սխտորը։
_Եփել կափարիչով ծածկված, մարմանդ կրակի վրա, մոտ 15 րոպե։
Այնքան հագեցնող և շատ համեղ ուտեստ է ստացվում։
Առաջին հայացքից թվում է, թե պատրաստման գործընթացը երկար է, իրականում ամեն ինչ շատ արագ և պարզ է արվում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլ ջեռոցում մեքսիկական տարբերակով