Տապակած կարտոֆիլն այնքան բուրավետ և խրթխրթան է, որ աննկարագրելի է: Այսօր որոշեցի ձեզ ասել, թե ինչպես պետք է կարտոֆիլը ճիշտ տապակել, որ ստացվի համեղ ու լավ եփված:
4000 տարի առաջ Պերուի հնդկացիները աճեցրեցին կարտոֆիլը և բուծեցին դրա ավելի քան 100 տարբեր տեսակներ: Կարտոֆիլը Եվրոպա բերեց Ներունիմ Կորդանը, բայց ևս 200 տարի այն համարվում էր ոչ պիտանի սննդի համար, քանի որ չեն իմացել, թե երբ է այն հասունանում:
Առաջին բանը, որից պետք է սկսել` լավ կարտոֆիլ ընտրելն է: Այն լինում է սպիտակ և կարմիր, ես ավելի շատ սիրում եմ սպիտակ գույնը, քանի որ ավելի փափուկ է: Բնականաբար, կարտոֆիլը պետք է առողջ լինի, ամուր և հարթ:
Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 1 կգ,
_Բուսական յուղ
_Մի գդալ աղ
_Սխտոր 5 պճեղ
Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը լվանալ և լվանալ, կտրել շերտերով կամ խորանարդաձև: Հիմնական բանը այն է, որ կարտոֆիլի կտորները հավասար լինեն:
_Լվանալ կաթսայի մեջ, հեռացնել ջուրը: Ամբողջ օսլան լվացվում է կարտոֆիլից, և դրա կպչուն նյութերը չեն կպչում կարտոֆիլին, այն ստացվում է ոսկեգույն կեղևով:
_Տապակը դնել կրակին միջին ջերմության վրա:
_Այժմ աշխատանքային սեղանի վրա փռել անձեռոցիկ կամ սրբիչ: Լցնել կարտոֆիլը դրա վրա և փաթաթել դրանով` հեռացնելով ավելորդ խոնավությունը: Կարտոֆիլը կլինի խրթխրթան, ոչ կպչուն:
_Լցնել յուղը տապակի մեջ, տաքացնել այն: Յուղի պատրաստ լինելը ստուգում ենք կարտոֆիլի մի կտորով. Եթե թշշում է, ապա ջերմաստիճանը հարմար է կարտոֆիլի տապակման համար:
-Լցնել կարտոֆիլը յուղի մեջ և տապակել: Պետք է խառնել միայն այն դեպքում, եթե ներքևի մասում կարտոֆիլն արդեն լավ տապակվել է:
_Կարտոֆիլների տապակման ընթացքում մաքրել և շատ մանր կտրատել սխտորը:
_Երբ կարտոֆիլը գրեթե պատրաստ է, բոլոր կողմերից՝ ոսկեգույն կեղևով, հավասարապես ցանելով ավելացրեք սխտորը և աղ արեք կարտոֆիլը:
Լրացուցիչ ևս մի քանի րոպե հետո արդեն տապակած կարտոֆիլը պատրաստ է:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլասերների համար համեղ առաջարկ`
Օջախուրի․ Խոզի Մսով և Կարտոֆիլով Ժառկո