Տապակած կարտոֆիլ. Բոլորն են սիրում բայց քչերն են այնպես պատրաստում որ ստացվի շատ համեղ ու լավ եփված

կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած կարտոֆիլն այնքան բուրավետ և խրթխրթան է, որ աննկարագրելի է: Այսօր որոշեցի ձեզ ասել, թե ինչպես պետք է կարտոֆիլը ճիշտ տապակել, որ ստացվի համեղ ու լավ եփված:

4000 տարի առաջ Պերուի հնդկացիները աճեցրեցին կարտոֆիլը և բուծեցին դրա ավելի քան 100 տարբեր տեսակներ: Կարտոֆիլը Եվրոպա բերեց Ներունիմ Կորդանը, բայց ևս 200 տարի այն համարվում էր ոչ պիտանի սննդի համար, քանի որ չեն իմացել, թե երբ է այն հասունանում:

Առաջին բանը, որից պետք է սկսել` լավ կարտոֆիլ ընտրելն է: Այն լինում է սպիտակ և կարմիր, ես ավելի շատ սիրում եմ սպիտակ գույնը, քանի որ ավելի փափուկ է: Բնականաբար, կարտոֆիլը պետք է առողջ լինի, ամուր և հարթ:

Տապակած կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կարտոֆիլ 1 կգ,

_Բուսական յուղ

_Մի գդալ աղ

_Սխտոր 5 պճեղ

Տապակած կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը լվանալ և լվանալ, կտրել շերտերով կամ խորանարդաձև: Հիմնական բանը այն է, որ կարտոֆիլի կտորները հավասար լինեն:

_Լվանալ կաթսայի մեջ, հեռացնել ջուրը: Ամբողջ օսլան լվացվում է կարտոֆիլից, և դրա կպչուն նյութերը չեն կպչում կարտոֆիլին, այն ստացվում է ոսկեգույն կեղևով:

_Տապակը դնել կրակին միջին ջերմության վրա:

_Այժմ աշխատանքային սեղանի վրա փռել անձեռոցիկ կամ սրբիչ: Լցնել կարտոֆիլը դրա վրա և փաթաթել դրանով` հեռացնելով ավելորդ խոնավությունը: Կարտոֆիլը կլինի խրթխրթան, ոչ կպչուն:

_Լցնել յուղը տապակի մեջ, տաքացնել այն: Յուղի պատրաստ լինելը ստուգում ենք կարտոֆիլի մի կտորով. Եթե թշշում է, ապա ջերմաստիճանը հարմար է կարտոֆիլի տապակման համար:

-Լցնել կարտոֆիլը յուղի մեջ և տապակել: Պետք է խառնել միայն այն դեպքում, եթե ներքևի մասում կարտոֆիլն արդեն լավ տապակվել է:

_Կարտոֆիլների տապակման ընթացքում մաքրել և շատ մանր կտրատել սխտորը:

_Երբ կարտոֆիլը գրեթե պատրաստ է, բոլոր կողմերից՝ ոսկեգույն կեղևով, հավասարապես ցանելով ավելացրեք սխտորը և աղ արեք կարտոֆիլը:

Լրացուցիչ ևս մի քանի րոպե հետո արդեն տապակած կարտոֆիլը պատրաստ է:

Տեսանյութ

Կարտոֆիլասերների համար համեղ առաջարկ`

Օջախուրի․ Խոզի Մսով և Կարտոֆիլով Ժառկո

Խնդրում ենք Գնահատեք