Տապակած հավը սնկով. Նրբահամ, քնքուշ ուտեստ թավայի մեջ
Սնկով հավը խոհարարական ամենատարածված համադրություններից մեկն է: Եվ եթե մի փոքր ավելի սերուցքային սոուս ավելացնեք, ապա գրեթե ժուլիեն կստանաք: Այսօր մենք կպատմենք այն մասին, թե ինչ պետք է սնկով հավը պատրաստել: Նշենք, որ դրա համար անհրաժեշտ են նվազագույն բաղադրիչներ՝ հավի բդիկներ, սունկ և համեմունքներ:
Չնայած բաղադրատոմսում սերուցքի կամ արգանակի բացակայությանը, միսը կստացվի հյութեղ, փոքր քանակությամբ սոուսով: Սա սնկերի շնորհիվ է. Դրանց մեջ ջրի մեծ պարունակություն կա, որը պատրաստման ընթացքում վերածվում է հարուստ արգանակի:
Տապակած հավը սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի բդիկներ 1 կգ
- Սոխի փոշի 1 թեյի գդալ
- Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
- Ուրց 1 թեյի գդալ
- Խնկունի (ռոզմարին) 1 թեյի գդալ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
- Կարագ 1 ճաշի գդալ
- Շամպինիոն 250 գ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Մաղադանոս 1 ճաշի գդալ
Տապակած հավը սնկով. Պատրաստման եղանակը
- Չոր սոխը և սխտորը խառնել չորացրած խնկունիին և ուրցին:
- Արդյունքում առաջացած խառնուրդին ավելացնել աղ և պղպեղ, խառնել և մեջը թաթախել հավի կտորները (բդիկները կտրատել, հեռացնել մաշկը և կտրել ավելորդ ճարպը):
- Հավը տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ՝ մինչև հաճելի կարմրությունը և հանել տապակից, հալեցնել կարագը նույն տապակի մեջ, սունկը տապակել դրա մեջ (ըստ ճաշակի աղ և պղպեղ անել, ավելացնել մի պտղունց չաման և խնկունի):
- Լցնել սնկերը, մանրացված սխտորը և կանաչիները:
- Հավի կտորները դրեք սնկերի վրա, խառնել և մի քանի րոպե շոգեխաշել, մինչև եփվի:
Եթե ցանկանում եք նրբություն և ծավալ ավելացնել սոուսին, լցրեք 100 մլ չոր, սպիտակ գինի:
Տապակած հավը սնկով պատրաստ է: Մատուցելիս ուտեստը զարդարել թարմ կանաչիներով, ըստ ցանկության:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով տապակա