Այսօր ուզում ենք ձեզ առաջարկել տապակած հավի լյարդ պատրաստելու մի հեշտ եղանակ:
Իմ կնքամայրն ինձ բացատրել է, թե ինչպես կարելի է հավի լյարդը համեղ եփել, Բաղադրատոմսը շատ պարզ է և հեշտ: Հիշում եմ, երբ նրան այցի էինք գնում, նա հավի լյարդ էր մատուցում, որն անչափ համեղ էր:
Ես միշտ պատրաստում եմ նրա բաղադրատոմսով և հյուրերիս մատուցում անչափ համեղ և ախորժելի ուտեստ:
Տապակած հավի լյարդ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի լյարդ 500 գրամ
_Սոխ 3 հատ
_Գազար 2 հատ
_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
_Աղ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթը տապակելու համար
Տապակած հավի լյարդ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել լյարդը ավելորդ թաղանթից և կտրել կտորներով:
_Ջրի մեջ մի պտղունց աղ լցնել և թողնել մսի կտորները ներծծվեն 10-15 րոպե:
_Այնուհետև լյարդը երկու կողմից տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ:
_Գազարը քերիչով քերել, սոխը կտրել կիսաօղակներով կամ խորանարդներով:
_Սոխը և գազարը տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Այնուհետև լյարդը լցնել գազարի և սոխի վրա, ավելացնել մայոնեզը, աղը, պղպեղը և եփել կափարիչով ծածկված՝ 8-10 րոպե:
Ճաշատեսակը շատ անուշաբույր և հյութալի է ստացվում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան