Տապակած հավի միս հնաոճ եղանակով պատրաստելու հիմնական նրբությունը մարինադն է:
Եթե ամեն ինչ ճիշտ անեք և հավի միսը լավ մարինացնեք, ապա կստանաք ամենահյութալի, նուրբ և փափուկ միսը: Հիանալի ուտեստ, որը մատուցվում է տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ:
Տապակած հավի միս հնաոճ եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ցանկացած մասեր 1,5 կգ
_Մածուն 150 մլ
_Աղ 1,5 թեյի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Մեղր 1 թեյի գդալ
_Սոյայի սոուս 50 մլ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
Տապակած հավի միս հնաոճ եղանակով. Պատրաստման եղանակը
_Մսին աղ անել, խառնել և լցնել մածունը, նորից խառնել։ Ծածկել և թող մարինացվի 40 րոպե։
_Մսի կտորները բուսայուղի մեջ տապակել մինչև եփվեն յուրաքանչյուր կողմից՝ մարմանդ կրակի վրա և դնել ափսեի վրա։
_Բոլոր տապակած կտորները լցնել թավայի մեջ, ավելացնում ենք մանր կտրատած սխտորը, եփում ենք 1,5 րոպե։
_Ավելացնել մեղր, տոմատի մածուկ և սոյայի սոուս ըստ ճաշակի:
_Մի մոռացեք, որ մսին նախապես աղ եք արել, ուստի լցրեք այնքան սոուս, որ չափից ավելի աղի չլինի։ Կարող եք նաև մի քիչ կծու մանանեխ ավելացնել:
_Կափարիչի տակ 10 րոպե եփել թույլ կրակի վրա, միսը շրջեք և եփեք ևս 5 րոպե։
Այս ընթացքում կարելի է կարտոֆիլով պյուրե անել կամ թխել ջեռոցում, կարելի է բրինձ եփել ու աղցաններ պատրաստել։
Մատուցեք միսը ցանկացած կողմնակի ուտեստների և տարբեր սոուսների հետ, այն համադրվում է բոլոր տարբերակների հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով տապակա