Տապակած հավի ոտքեր պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան:
Դա բնական է, քանի որ հետխորհրդային տարածքում հավի միսն ավելի տարածված էր ու պետք էր այն ինչ-որ կերպ պատրաստել թե տոնական, թե առօրյա ճաշին:
Մենք կներկայացնենք ժամանակակից հետաքրքիր բաղադրատոմսերից մեկի մասին։
Տապակած հավի ոտքեր. Բաղադրիչները
_ հավի ոտքեր — 8 հատ
_ խնձորի քացախ 5% — 1 ճաշի գդալ
_ սխտոր — 3 պճեղ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ սոյայի սոուս — 100 մլ
_ շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
_ թթվասեր 25% — 200 մլ
_ լոլիկ — 3 հատ
_ ձու — 1 հատ
_ կարմիր սոխ — 1 հատ
_ չորահացի փշրանքներ — 100 գ
_ ալյուր — 60 գ
Տապակած հավի ոտքեր. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի ոտքերը պետք է ազատել մաշկից և դուրս ցցված ոսկորներից։ Մսային շերտի ամենահաստ հատվածից մինչև ոսկորը ուղղահայաց կտրվածք անել, բացել այս շերտը։
_ Ճզմել սխտորը, դրանով տրորել ոտքերը, հետո դրանք տեղափոխել առանձին խորը ամանի մեջ, լցնել սոյայի սոուսը և կես ժամ մարինացնել։
_ Այս պահին առանձին ամանի մեջ խառնել թթվասերը ձվի հետ։ Միսը մարինացնելուց հետո յուրաքանչյուր հատը թաթախել թթվասերի զանգվածի մեջ, ապա չորահացի փշրանքների ու ալյուրի նախապես պատրաստած խառնուրդի մեջ։
_ Ստացված կտորները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Միսը ծածկել խոնավ թղթի թերթով, թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 45 րոպե։
_ Այդ ընթացքում մանր կտրատել լոլիկը և կարմիր սոխը։ Սոխը թրմել խնձորի քացախի և շաքարավազի խառնուրդի մեջ, մոտ 10 րոպե։ Հետո ամեն ինչ խառնում ենք աղցանամանի մեջ և աղ անել։
Հիանալի ընթրիք է ստացվում ամբողջ ընտանիքի համար՝ աղցան և հավի ոտքեր։ Սա սննդարար, անվնաս ուտեստ է, որը դուր կգա թե՛ երեխաներին, թե՛ մեծահասակներին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս