Տապակած հաց սխտորով. Եթե երկար ժամանակ ինչ-որ բան եք փնտրել խանութի չիպսերն ու չորահացերը որևէ առողջ բանով փոխարինելու մասին, ապա մենք ձեզ առաջարկելու բան ունենք: Գաղափարը, իհարկե, նոր չէ, բայց ինչու՞ երեկվա հացից չպատրաստել համեղ սխտորով չորահաց:
Ըստ այս բաղադրատոմսի, դրանք շատ բուրավետ ու համեղ են և չեն պարունակում ավելորդ քիմիական հավելումներ, այլ ամբողջովին բնական մթերքներից են:
Ամենակարևորն այստեղ կարագն է: Հենց սա է, որ բոքոնի կտորին տալիս է գայթակղիչ համն ու հմայիչ գույնը: Ինչ վերաբերում է բույրին, յուղի շնորհիվ այն ամբողջությամբ բացահայտվում է: Հետեւաբար, մենք 100% վստահ ենք, որ ջեռոցում պատրաստվող տակապած հացը սխտորով` սենդվիչների լավագույն տարբերակն է:
Տապակած հաց սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Բոքոն հաց 1 հատ
_Կարագ 110 գ
_Սխտոր 6 պճեղ
_Ուրց 20 գ
_Խնկունի 10 գ
_Ծովի աղ` ըստ ճաշակի
Տապակած հաց սխտորով. Պատրաստման եղանակը
_Նույնիսկ երեկոյան բոքոնը հարմար է նման տապակած հաց պատրաստելու համար: Կտրեք այն միջին հաստության շերտերի, մոտ 2 սմ-ի: Ավելի լավ է չօգտագործել բոքոնի եզրերը:
_Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը: Դրան ավելացնել մանրացված սխտոր, ուրց և խնկունի: Եփել ցածր կրակի վրա, երբեմն խառնելով, մինչև սխտորը ոսկեգույն շագանակագույն երանգ ստանա:
_Բլենդերի օգնությամբ, դրանք մանրացնել մինչև մածուկի աստիճան: Համեմել աղով` ըստ ճաշակի: Խոհարարական խոզանակով մածուկը քսել բոքոնի շերտերին, հագեցնել դրանք կարագով:
_Հացի կտորները տապակել 1-2 րոպե: Նրանք պետք է համեղ ոսկեգույն երանգ ստանան: Մատուցել նախուտեստները տաք վիճակում` ջեռոցից հանելուց հետո:
Սխտորով տապակած հացերը լավագույնն են բորշչի, սիսեռով ապուրի, կամ ցանկացած այլ ուտեստի հետ: Իսկ ինչպիսի սենդվիչներ կարելի է պատրաստել … Մմմ, պարզապես չքնաղ են ստացվում: Նույնիսկ ամենաքմահաճ հյուրը չի հրաժարվի նման հացիկներից:
Տապակած հացը սխտորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: