Տապակած պելմենի. Խրթխրթան կեղևով համեղ մսագնդիկներ
Նախկինում մենք հաճախ ամբողջ ընտանիքով պելմենի էինք ուտում, բայց ժամանակի հետ մի փոքր հոգնեցինք դրանցից: Իսկ վերջերս, ընկերոջս տանը, ես փորձեցի տապակած պելմենի: Անկեղծ ասած, ափսոսում եմ, որ ավելի շուտ չէի մտածել այդ մասին: Խմորի կոլոլակները փխրուն են և աներևակայելի համեղ:
Սա պանրի կեղևով, սոուսով լիարժեք ուտեստ է: Ինչպես պատկերացնում եք, աննկարագրելի պարզ է այն եփելը: Իսկ ինչ հոտ է ամբողջ բնակարանում տարածվում:
Ուտեստը պատրաստ է լինում ընդամենը 15 րոպեում, իսկ հետո կարող եք վայելել անհավատալի համը: Ի դեպ, պանրի քանակը կարելի է հարմարեցնել ըստ ճաշակի:
Տապակած պելմենի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Պելմենի 800 գ
- Կոշտ պանիր 200 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Թթվասեր 500 մլ
- Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
- Սամիթ` ըստ ճաշակի
- Մաղադանոս` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
Տապակած պելմենի. Պատրաստման եղանակը
- Տաքացնել բուսայուղը տապակի մեջ և ավելացնել պելմենիները: Լավ խառնել այնպես, որ բոլոր պելմենիները յուղով ծածկվեն: Շարունակել տապակել մինչ ոսկե դարչնագույնը միջին կրակի վրա, երբեմն խառնելով:
- Այդ ընթացքում եկեք պատրաստենք սոուսը: Լոլիկի մածուկը խառնել թթվասերի հետ, ավելացնել մամլիչով ճզմած սխտորը և հարել: Սոուսը լցնել պելմենի վրա, լավ խառնել և իջեցնել կրակը: Ծածկել և եփեք ևս 7 րոպե:
- Կանաչիները մանրացնել և պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնել: Պատրաստված բաղադրիչները շաղ տալ պելմենների վրա: Մեկ րոպե ծածկել տապակը կափարիչով:
Բաղադրատոմսը կարող եք բազմազանեցնել սոուսի բաղադրիչների և համեմունքների օգնությամբ: Ավելացրեք ավելի շատ սխտոր և կծու համեմունքներ: Մի անգամ տոմատի մածուկի փոխարեն մանանեխ ավելացրեցի: Շատ համեղ ստացվեց:
Տապակած պելմենին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պելմենների պատրաստման եղանակ